Венецуелските власти задържаха, а по-късно освободиха американски журналист. Коди Уедъл

...
Венецуелските власти задържаха, а по-късно освободиха американски журналист. Коди Уедъл
Коментари Харесай

Американски журналист беше задържан за ден във Венецуела

Венецуелските управляващи задържаха, а по-късно освободиха американски публицист. Коди Уедъл е на път за Съединените щати, оповестиха медии, за които е сътрудничил журналистът.


В сряда сутринта венецуелските управляващи задържат американския публицист Коди Уедъл и неговия локален помощник Карлос Камачо. Двамата са били разпитвани от сътрудници на Управлението за военно контраразузнаване на Венецуела, твърди Националният профсъюз на публицистите във Венецуела, Уедъл и сътрудника му са прекарали под стража 12 часа.

Адвокати опитвали да открият контакт с американския публицист, с цел да му обезпечат правна отбрана. Опасенията са били, че той може да бъде изправен пред боен арбитражен съд. Как и за какво се е стигнало до развръзката и освобождението му към този момент остава неразбираемо.

Коди Уедъл живеел във Венецуела от 2014 година и работел като сътрудник на свободна процедура, в това число за телевизионните канали ABC, CBC, Local 10 News и вестник " Маями Хералд ".

Обстановката във Венецуела остава напрегната. На 23 февруари имаше тежки конфликти сред венецуелската войска и поддръжници на опозицията. Военните попречиха на влизането на филантропична помощ в страната. При стълкновенията бяха убити седем души и ранени над 300.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР