Венецуела остана без ток след голяма авария. Правителството преустанови работата

...
Венецуела остана без ток след голяма авария. Правителството преустанови работата
Коментари Харесай

Венецуела остана без ток след авария

Венецуела остана без ток след огромна повреда. Правителството прекрати работата в страната и визитата на учебно заведение заради огромното спиране, което продължава от предходната вечер и визира по-голямата част от страната, сподели вицепрезидентът.

Президентът Николас Мадуро, който осъди повредата като акт на бойкот, взе решение "да улесни напъните за възобновяване на електроенергийните услуги в страната ", съобщи вицепрезидентът Делси Родригес.

Столицата Каракас остана изцяло без ток в четвъртък по здрач. Каракас е един от най-уязвимите на престъпност градове в света, тъй че хората се прибират рано, преди залез слънце. Телефонните услуги и достъпът до интернет също бяха прекратени.

Международното летище на столицата също е наранено. А футболен мач за Копа Либертадорес в град Баркисимето бе отсрочен.

Родригес сподели в Туитър, че Венецуела е "жертва на имперската електрическа война! "

"Обединените венецуелци ще завоюват. Пучистите няма да минат ", написа тя.

Венецуелците са привикнали към спиране на тока. От години това е постоянно срещано събитие в западната част на богатата на нефт страна, само че в последна сметка проблемите стигнаха и до Каракас и до други региони.

Критиците упрекват държавното управление, че не влага в поддръжката на електрическата мрежа, макар че държавното управление постоянно упреква външните фактори, когато светлините угасват.

Държавната енергийна компания Corpoelec съобщи, че е имало бойкот в огромната водноелектрическа централа „ Гури “ в щата Боливар. Няма детайлности. Съоръжението е едно от най-големите в Латинска Америка.

Мащабната повреда в подаването на електричество не остана незабелязана и за държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео. Според него: “ "Недостигът на сила и гладът са резултат от некомпетентността на режима на Мадуро ", написа Помпео в Туитър.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР