Велосипедистите в София, които стават все повече през последните години

...
Велосипедистите в София, които стават все повече през последните години
Коментари Харесай

Защо новата велоалея в градинката "Кристал" възмути и велосипедистите

Велосипедистите в София, които стават от ден на ден през последните години и имат потребност от безвредна инфраструктура, където да карат велоспедите си, всекидневно одобряват с утвърждение и екстаз нови велоалеи в столицата. Все по-често обаче се появяват несъответстващи и недобре ипълнени решения за велоалеи.

В края на тази седмица извънредно неразбиране и отвращение провокира нова велоалея през цялата градинка на " Кристал ", която не оставя място за пешеходицте. От " Велоеволюция " я дефинират по-скоро като " опасване с жълта багра на знаковата градинка "

 Защо новата велоалея в градинката
© Велоеволюция

" На това място, където няма място за пешеходците, маркировката на велоалеята е прекратена, което значи, че хората без колела имат право също да навлизат във велоалеята, " изясни ръководителят на дирекция Управление и разбор на трафика към Столичната община Димитър Петров за " Дневник ".

" Дневник " чака и отговори от общината за това по какъв начин и по кое време е несъмнено мястото на велоалеята, безвредна ли е тя за пешеходците, къде ще бъдат преместени стоянките за таксита, направени ли са разбори какво въздействие на трафика ще окаже велоалеята и какво демонстрират те, както и по какъв начин се чака колите, които зареждат комерсиалните обекти по улицата, да не престават да извършват тази активност, без да пречат на трафика.

По този мотив велосипедната общественост слагат въпроса за какво не престават да се харчат публични средства за некачествено осъществяване на другояче нужни планове. " Несъмнено е, че отговорност носи на първо място ръководството на Столична община, само че следствията в всекидневието ги понасяме ние, " разясняват от организацията.

Според Велоеволюция евентуално пояснение за недоарзумението на Кристал е, че някой е сметнал алеите в градинката за разумно продължение на велоалеята по бул. Г.С.Раковски. " Вероятно и това е " качествена велоалея, обвързвана в мрежа " съгласно обещанията и поръчките на кмета Фандъкова и основния проектант Здравко Здравков, " показват от организацията.

 Защо новата велоалея в градинката
© Велоеволюция

От " Велоеволюция " напомнят, че всяка инфраструктура е резултат от обмисляне и планиране, което минава през редица стадии на утвърждение. Крайното решение следва да удостовери правомерност и сигурност. Решението се взема от чиновници на Столичната община и Столична дирекция на вътрешните работи, отдел " Пътна полиция ".

" В комплицираната подчиненост на проекти, планове и взимане на решения обаче има нередности и даже законо-нарушения, които се натрупват с години. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР