Великолепие, пищност и пудинги ще бъдат в центъра на тържествата

...
Великолепие, пищност и пудинги ще бъдат в центъра на тържествата
Коментари Харесай

70 години на трона: Пудинги, атракции и церемония в чест на Елизабет II

Великолепие, помпозност и пудинги ще бъдат в центъра на тържествата по случай 70-годишния празник на кралица Елизабет II, заяви Бъкингамският замък.

Платиненият празник на 95-годишния монарх стартира на 6 февруари - датата, на която през 1952 година тя става кралица след гибелта на татко си, крал Джордж VI.

Най-дългогодишният английски монарх ще бъде единствената кралица или крал в дългата история на страната, управлявала в продължение на 70 години.

Служителите на Бъкингамския замък показаха поредност от събития, които ще отбележат събитието и ще отразят апела на кралицата тържествата да насърчат настроението на национално единение.

Върхът на празненствата, които отразяват националните пристрастености, е състезанието за основаване на нов юбилеен пудинг, като спечелилият ще бъде определен от жури, включващо основния готвач на двореца.

На президента ще бъде връчена и цифрова карта, показваща всяко дърво, засадено в границите на самодейността на кралицата " Зелени корони ". Кралицата и нейният максимален наследник и правоприемник принц Чарлз засадиха свое лично дърво в кралското имение в Балморал, Североизточна Шотландия, през октомври предходната година.

Основните тържества ще се проведат през четиридневен дълъг уикенд, който ще стартира с публични празници в четвъртък, 2 юни, и петък, 3 юни. В четвъртък на парада по случай рождения ден на кралицата повече от 1000 бойци, коне и военни музиканти ще изпълнят церемонията Trooping of the Colour в центъра на Лондон. Ежегодното събитие в центъра на Лондон отбелязва формалния рожден ден на кралицата, само че през последните две години беше анулирано поради пандемията от ковид.

В продължение на традиция, датираща от стотици години, довечера хората ще възпламенят фарове в над 1 500 града и села в цялата страна.

В петък в катедралата " Сейнт Пол " в Лондон ще бъде отслужена благодарствена работа, а в събота ще се състои концерт с присъединяване на известни звезди.
Британската кралица се завърна към отговорностите си
Британската кралица Елизабет Втора беше снимана да стои права и да се усмихва в замъка Уиндзор, откакто пропусна църковна работа в па...
Прочети повече
Очаква се в неделя, 5 юни, да се проведат повече от 200 000 квартални празненства, както и махленски театър в Лондон с присъединяване на реализатори от цялата Общност на нациите.

Роклята и одеждите, носени от кралицата по време на коронацията ѝ през 1953 година, ще бъдат изложени в дома ѝ в замъка Уиндзор западно от Лондон след главните събития.

Кралските чиновници се надяват събитията да провокират повече позитивни заглавия след множеството отрицателни изявления през последните месеци.

Вторият наследник на кралицата, принц Андрю, е изправен пред цивилен иск в Съединени американски щати за полово посягане и пред въпроси за връзките му с наказаните за полови закононарушения Джефри Епщайн и Гислейн Максуел.

Внукът на монарха, принц Хари, ще издаде записките си тази година, като фамилията се готви за нови разкрития след рецензиите му предходната година.
Кралица Елизабет II за първи път се появи с бастун на обществено събитие (СНИМКИ)
Днес кралица Елизабет II за първи път употребява бастун по време на значимо обществено събитие, когато участва на църковна работа в Уестмин...
Прочети повече
В програмата на всеобщите юбилейни събития не се загатват рестриктивните мерки поради Ковид, които лимитират кралските задължения и други обществени отговорности от началото на 2020 година

Кралица Елизабет II е едвам вторият английски монарх, който чества сребърен, златен и диамантен празник по случай 25, 50 и 60 години на трона.

През 1977 година сребърният ѝ празник мина под знака на улични тържества и шествие в цялата страна, както и под знака на пънк химна на „ Секс Пистолс “ " God Save The Queen ".

Акцент в Златния празник през 2002 година беше осъществяването на националния химн от китариста Брайън Мей от рок групата „ Куийн “ на покрива на Бъкингамския замък.

През 2012 година флотилия от 1000 лодки мина по Темза, с цел да означи 60-годишнината от ръководството на кралицата, което способства за повишение на интереса и поддръжката за монархията. Скоро по-късно кралицата и обичаните ѝ коргита се снимаха дружно с артиста от " Джеймс Бонд " Даниел Крейг на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Лондон.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР