Великобритания заплаши да се оттегли от Световното първенство по футбол

...
Великобритания заплаши да се оттегли от Световното първенство по футбол
Коментари Харесай

Великобритания плаши да не участва на Световното първенство по футбол в Русия

Великобритания заплаши да се отдръпна от Световното състезание по футбол в Русия, в случай че се окаже, че Москва стои зад мистериозното заболяване, което повали някогашен съветски двоен сътрудник, наказан в Москва за предаване на десетки шпиони на английското разузнаване, оповестява " Ройтерс ".

Британският външен министър Борис Джонсън загатна по име Сергей Скрипал, който в миналото е бил полковник от ГРУ (руското военно разузнаване), и щерка му Юлия, като двамата, които бяха открити в безсъзнание в неделя на скамейка пред търговски център в Южна Англия.

66-годишният Скрипал и 33-годишната му щерка са били изложени на незнайно към този момент вещество в британския град Солсбъри. И двамата са в сериозно положение в интензивното поделение на локалната болница.

" Не знаем какво тъкмо се е случило в Солсбъри, само че в случай че е нещо неприятно, както наподобява, това е още едно закононарушение от поредицата закононарушения, за които е виновна Русия ", посочи Джонсън пред английския парламент.

" Ясно е, че Русия, притеснявам се, в този момент е в доста връзки зловредна и разрушителна мощ, а Обединеното кралство е водещата мощ по света, опитваща се да противодейства на тази активност ", акцентира още първият английски посланик.

Ако се окаже, че Москва стои зад заболяването на Скрипал, Джонсън уточни, че ще бъде мъчно да се види по какъв начин Англия би могла да взе участие на Световното състезание в Русия през юни и юли.

Предишно английско следствие разгласи, че съветският президент евентуално е одобрил през 2006 година убийството на някогашния сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Александър Литвиненко с радиоактивен полоний-210 в Лондон. Кремъл неведнъж е отричал каквото и да е присъединяване в убийството на Литвиненко.

43-годишният Литвиненко, който беше неприкрит критик на Путин и който избяга във Англия 6 години преди да бъде токсичен, умря, откакто изпи зелен чай, в който е бил сипан редкия и доста мощен радиоактивен изотоп в хотел " Милениум " в Лондон.

На английските лекари им лиши много време да схванат повода за заболяването на Литвиненко.

Посолството на Русия в Лондон разяснява, че случаят със Сергей Скрипал се употребявал за демонизирането на Русия и че Русия била съществено разтревожена от информациите в английските медии по отношение на случая със Скрипал. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР