Великобритания ще плати 40 милиарда паунда по сметката за напускане

...
Великобритания ще плати 40 милиарда паунда по сметката за напускане
Коментари Харесай

Няма да има яснота за точната сума, която Лондон ще плати за Брекзит

Великобритания ще заплати 40 милиарда паунда по сметката за овакантяване на Европейския съюз, само че крайната сума ще остане в загадка. Според английския вестник " Сънди таймс " министър председателят Тереза Мей се е споразумяла с Брюксел да бъде платена по-висока сума по развода. В подмяна Лондон ще контракти условия за новото си комерсиално съглашение с Общността още при започване на декември на срещата на върха.

40 милиарда - доста повече от авансово оповестеното по сметката за развода, само че пък с обезпечени по-добри условия за Англия след напускането на Европейски Съюз. Това, съгласно " Сънди таймс ", е част от загадка сделка сред английското държавно управление и Брюксел.

Вестникът се базира на анонимни високопоставени източници, съгласно които окончателната сметка за Брекзита ще остане засекретена, а в документа няма да има посочена съответна сума.

Твърди се, че Тереза Мей е уверила екипа от договарящи от европейска страна, че на идната среща в Брюксел на 4 декември Англия ще одобри изискванията да заплати по-висока сметка за излизането. Освен това след фактическото овакантяване на Съюза през 2019 година, на Острова ще има временен интервал от най-малко 2 години, в които европейските наредби ще продължат да са в действие.

Европейските водачи дадоха период до 4 декември за реализиране на действителен прогрес по договарянията. Очаква се на срещата на върха Лондон да уточни областите, в които ще съблюдава към този момент поетите финансови отговорности, само че те няма да са избрани в писмена форма, с цел да се избегне политически звук.
 © Българска телеграфна агенция / Christian Hartmann, Pool Photo via AP
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР