Великобритания регистрира най-големия брой загубени работни дни заради стачки през

...
Великобритания регистрира най-големия брой загубени работни дни заради стачки през
Коментари Харесай

Великобритания с рекорд по най-големи стачки от десетилетие

Великобритания записва най-големия брой изгубени работни дни поради стачки през октомври - най-високата цифра от десетилетие. Това демонстрират данните на Националната статистическа работа, оповестява „ Ройтерс “.

Редица чиновници стачкуваха с искане за по-високо възнаграждение поради растящата инфлация.

Съгласно формалните данни през октомври поради стачки са били изгубени общо 417 000 работни дни. 

Това е най-високото равнище от ноември 2011 година насам, когато са били изгубени малко под един милион дни заради напускането на чиновници в обществения бранш поради пенсионните промени.

През последните месеци стачкуваха работещи в редица сектори - от железопътни служащи до учители, пощенски личен състав, юристи, на фона на напъните на хората да се оправят с рецесията с разноските за живот и двуцифрената инфлация.

Въпреки че по някои по-дребни разногласия - най-вече в частния бранш, беше реализирано решение, до момента държавното управление отхвърля да отстъпи във връзка с заплащането в обществения бранш и вместо това се стреми да затегне законите, с цел да спре някои стачки.

Предвижда се стачки да се организират съвсем всеки ден през декември.

Днес се чакат огромни разстройства в железопътния превоз, защото железопътните служащи излизат на следващата си 48-часова стачка.

Медицинските сестри пък би трябвало да стачкуват в четвъртък за първи път в историята на синдиката.

Прогнозите са, че над 1 милион работни дни ще бъдат изгубени през декември, което го прави най-лошият месец във връзка с работни разстройства от юли 1989 година

Правителството изясни, че желаното нарастване на заплатите е непостижимо и предизвести, че повишението на възнагражденията, тъй че те да се изравнят с инфлацията, единствено ще утежни казуса.

„ Всяко деяние, което рискува да внедри високи цени в нашата стопанска система, единствено ще удължи неудобството за всички и ще попречи на всяка вероятност за дълготраен стопански напредък “, безапелационен бе министърът на финансите Джереми Хънт.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР