Над 20 държави от НАТО са изпълнили или са много

...
Над 20 държави от НАТО са изпълнили или са много
Коментари Харесай

Украйна няма да получи покана за НАТО през юни

Над 20 страни от НАТО са изпълнили или са доста покрай постигането на задачата за разноски за защита, равни на най-малко два % от техния Брутният вътрешен продукт, само че се надяваме до срещата на върха на алианса през юли във Вашингтон всички съдружници да са дали отговор на това условие.

Това съобщи посланикът на Съединени американски щати в НАТО Джулиън Смит на брифинг с публицисти от страни от Балканите.

По нейните думи на срещата във Вашингтон главната тематика ще бъде за разпределението на тежестта за активността на пакта, в това число във връзка с поддръжката за Украйна. Посланикът уточни, че не се чака през юли Украйна да получи покана за присъединение към алианса, само че означи, че това рано или късно ще стане, тъй като бъдещето на страната е измежду съдружниците, както бе решено на срещата на НАТО в Букурещ през 2008 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Въпросът за разноските за защита е сложен, това са сложни решения за държавните управления, изправени и пред вътрешни провокации.

Но на фона на войната в Украйна, задълбочаването на връзките на Русия с Китай, поддръжката от Иран и Северна Корея за съветските дейности, както и поради оказваната европейска помощ за украинската страна, е изключително значимо да увеличим отбранителните разноски. Насърчаваме всички страни да създадат този сложен избор, той няма опция. Ефективните водачи следва да бъдат способни да обяснят на обществото за какво това се постанова, сподели Смит.

Усилията в този момент би трябвало да бъдат за това украинците да изтласкат съветските сили от личната си земя.

Необходими са още промени, с цел да може Украйна да стане част от алианса,

уточни Смит. Тя добави, че във Вашингтон ще бъде оповестено името на новия общоприет секретар на НАТО и означи, че Съединени американски щати намерено поддържаха премиера в оставка на Нидерландия Марк Рюте. Посланикът разясни, че в управлението на НАТО има потребност от в допълнение многообразие - географско и на сексуален принцип, и изрази вяра този въпрос да залегне в програмата на бъдещия началник на военнополитическия съюз.

В страните от Западните Балкани следим събития, които будят паника за стабилността на района. Съединени американски щати имат вяра, че напъните на Европейски Съюз ще послужат за нормализиране на връзките Сърбия-Косово, поддържаме пътя към НАТО на страните от района и се надяваме, че алиансът може да способства за европейското бъдеще на съдружниците, които се стремят към това, добави Смит.

Сърбия сама преценя дали ще се насочи към участие в НАТО, вратите на алианса остават отворени,

само че Съединени американски щати предизвестяват Белград за връзките със страни като Северна Корея, както и че не е време за задълбочаване на връзките с Русия, добави посланикът. Ще продължим да вършим, каквото можем, с цел да тласкаме страните от района по евро-атлантическия път, заключи дипломат Смит.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР