Великобритания проверява използвано ли е химическо оръжие при руските атаки

...
Великобритания проверява използвано ли е химическо оръжие при руските атаки
Коментари Харесай

Великобритания проверява използвано ли е химическо оръжие в Мариупол

Великобритания ревизира употребявано ли е химическо оръжие при съветските офанзиви в Мариупол. 10 000 към този момент са жертвите в пристанищния град. Украинският президент, Володимир Зеленски, съобщи, че страната му не разполага с нужните оръжия, с цел да избави Мариупол и още веднъж прикани за военна помощ. А Организация на обединените нации упорства за следствия на насилието против дами и отбрана на децата в Украйна.

Мариупол - невралгичната точка на войната, сега е срутен, 90% от постройките са разрушени, а по данни на кмета на града повече от 10 000 са жертвите. Бройката им обаче може да се окаже и доста по-голяма.

" Моят другар беше погубен при съветска офанзива. Аз видях по какъв начин той просто беше взривен ", показа украинският служител на реда Юри.

Украинските управляващи оповестяват, че съветските сили се прегрупират покрай източната граница. И показаха опасения, че скоро съветските военни могат да поемат контрола над Мариупол. Появиха се изказвания от членове на украинското военно формирование " Азов " за приложимост на химическо оръжие от страна Русия против популацията на Мариупол.

" Пострадали са няколко души и имат ясни признаци на отравяне с химически субстанции, сега са в приемливо положение. Те са със признаци зачервяване на лицето, нараснало кръвно налягане, сухота в гърлото ", сподели командирът на батальона, Андрей Билецки

А Англия стартира следствие на изказванията за химическа офанзива в пристанищния град.

" Информациите сочат, че съветските сили може да са употребявали химически сътрудници при нахлуване против популацията в Мариупол. Всяка приложимост на химически оръжия би представлявала брутална ескалация в този спор, ние ще потърсим отговорност от Путин и неговия режим ", съобщи английският външен министър, Лиз Тръс.

Украински пехотинци споделиха прощално видео от Мариупол, като обявиха, че ще останат отдадени на Украйна до дъно. В обсадения град обаче не им били доставени муниции. За липса на нужните оръжия сподели и президентът Зеленски.

" Десетки починали в Мариупол. Русия няма да спре офанзивата си. Няма вяра Русия да спре сама настъплението си. Тя може да спре, единствено в случай че бъде принудена ", безапелационен е Зеленски.

А в предградията на Киев дойде заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации и началник на филантропичните служби, с цел да се запознае със зверствата осъществени от съветската войска, съобщи BG ON AIR.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР