Великобритания потвърди ангажимента си да продължи военната помощ за Украйна

...
Великобритания потвърди ангажимента си да продължи военната помощ за Украйна
Коментари Харесай

Великобритания обеща 2,3 млрд. паунда военна помощ за Украйна

Великобритания удостовери уговорката си да продължи военната помощ за Украйна и през 2023 година

Премиерът Лиз Тръс разгласи, че през идната година държавното управление ще резервира размера или ще усили бюджетните разноски, които е предназначило за поддръжка на Украйна против съветската военна инвазия.

" Моето обръщение към хората в Украйна е това: Англия ще продължава да стои зад вас във всяка стъпка от войната. Вашата сигурност е наша сигурност ", споделя Тръс преди пътуването и до Ню Йорк, където ще се организира годишната обща среща на държавните водачи в Организация на обединените нации.

Англия е вторият максимален донор на военна помощ за Украйна след Съединени американски щати, като дава ракети, противовъздушни системи и друго военно съоръжение.

Общата стойност на поддръжката за Киев през 2022 година е в размер на 2,3 милиарда паунда.

Подкрепа за украинска войска съобщи и немското Министерство на защитата, което в понеделник разгласи, че ще изпрати още две ракетни установки Mars II и 50 бронирани транспортни машини Dingo в помощ на Киев.

В същия ден Словения разгласи, че изпраща 28 остарели руски танкове М-55S към Украйна като част от скица за съдействие с Германия. В подмяна на военната помощ за украинската войска, Словения ще получи от Германия 40 тежкотоварни транспортни средства.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР