Великобритания планира от 2024 г. да въведе безконтактно преминаване на

...
Великобритания планира от 2024 г. да въведе безконтактно преминаване на
Коментари Харесай

Важна промяна! Как вече ще влизаме в UK

Великобритания възнамерява от 2024 година да вкара " безконтактно " прекосяване на границите на английските летища, заяви министърът на вътрешните работи Прити Пател.

Какво значи това? То ще разреши на някои пасажери да влизат в страната, без да употребяват електронния паспортен надзор или да беседват със чиновник на граничната работа. Вместо това може да им се наложи да изпратят своя фотография на Министерството на вътрешните работи преди пътуването, написа Марица.

Целта на схемата е да се понижат опашките на границата, " като се форсира законното пътешестване до Обединеното кралство ".

Пътуващите ще преминат през " предварителна инспекция ", което ще им разреши да бъдат " разпознати на границата благодарение на най-новите технологии ", обявиха от държавното управление.

" Като министър на вътрешните работи се концентрирах върху това да си върнем контрола върху имиграционната ни система посредством новия проект за имиграцията ", съобщи Прити Пател.

Какво съставлява новата скица за електронно позволение за пътешестване в Обединеното кралство?

Като част от проекта за трансформиране на граничните сили на Англия, Министерството на вътрешните работи има намерение от 2023 година да вкара скица за " позволение за пътешестване ". Всеки, който желае да посети Обединеното кралство, ще се нуждае от позволение преди да пътува.

Притежателите на английски и ирландски паспорти няма да би трябвало да вършат нищо, само че всички останали ще би трябвало да аплайват за виза или за " електронно позволение за пътешестване ".

Всички гости, които сега не се нуждаят от виза за влизане в Обединеното кралство, в това число тези от Европейски Съюз, ще би трябвало да аплайват за ЕТА, което може да коства към 18 GBP (21 EUR). В документ, в който в детайли е разказан проектът на Министерството на вътрешните работи, се споделя, че те ще би трябвало да дават биографични и биометрични данни, данни за контакт и да отговорят на къс набор от " въпроси за склонност ".

Това не е виза, само че ще разреши на лицето да се качи на полет и да пътува до Обединеното кралство. Тя ще бъде сходна на американската електронна система за разрешаване на пътувания (ESTA), която беше въведена след терористичните офанзиви от 11 септември.

Схемата би трябвало да бъде тествана от март 2023 година с гости от Кувейт, Катар, ОАЕ, Саудитска Арабия, Оман и Бахрейн. Тя може да бъде въведена за останалата част от света преди края на идната година. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР