Великобритания не е установила заподозрените, които са отровили бившия руски

...
Великобритания не е установила заподозрените, които са отровили бившия руски
Коментари Харесай

Съветник на британския съвет за национална сигурност със странна информация за случая „Скрипал“

Англия не е открила обвинените, които са отровили някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал, само че ускори защитата на други някогашни сътрудници, които също може да са под опасност. Това съобщи съветникът на английския съвет за национална сигурност Марк Седуил, представен от локалните медии.

Сергей Скрипал и щерка му Юлия бяха открити на скамейка в британския град Солсбъри на 4 март. Обединеното кралство упреква Русия, че е употребила химически сътрудник Новичок, само че Москва отхвърля информацията. Случаят докара до най-голямото експулсиране на съветски дипломати от западни страни от Студената война.

Нов скандал, сходен на случая " Скрипал ": Москва отровила шефа на " Бритиш петролеум "

Запитан от депутати във военната комисия в английския парламент дали е открита самоличността на обвинените за отравянето, Седуил отговори, че към момента не са открили самоличността им.

През предишния месец 33-годишната Юлия Скрипал напусна болничното заведение, само че татко й към момента е приет в болница.

В писмо до генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг Седуил написа през март, че съветските служби са шпионирали Скрипал и щерка му минимум пет години и са ги разглеждали като " законни цели за ликвидиране ".

Той добави пред английските депутати, че в този момент се подхващат превантивни стъпки, които включват защита на всички хора, които могат да бъдат нападнати по същия метод като Скрипал.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР