Великобритания и Франция се договориха да засилят двустранното сътрудничество срещу

...
Великобритания и Франция се договориха да засилят двустранното сътрудничество срещу
Коментари Харесай

Франция и Великобритания се споразумяха за мигрантите през Ламанша

Великобритания и Франция се договориха да засилят двустранното съдействие против мигрантите, които се пробват да пресекат Ламанша. Това оповестиха от Британското министерство на вътрешните работи, съобщи AFP.
През идващите седмици двете страни ще усилят патрулите за наблюдаване и ще се съсредоточат върху ограниченията за разтрошаване на банди за трафик и ще покачат осведомеността за заплахите от морските прекосявания през един от най-натоварените морски пътища в света.
„ Обединеното кралство и Франция ще надграждат нашите взаимни старания за въздържане на противозаконната миграция - защитавайки нашите граници и човешкия живот “, съобщи министърът на вътрешните работи на Англия Саджид Джавид, откакто беседва по телефона с френския си сътрудник Кристоф Кастанер.
Опитите за секване на Ламанша се усилват от октомври, като управляващите от двете страни се борят да ги спрат.
Джавид, който преди този момент съобщи, че увеличението се преглежда като „ огромен случай “, е изправен пред рецензии от страна на опозицията и от личната си партия, тъй като реагира прекомерно постепенно.
Особено нарастване на идващите е маркирано по време на коледния интервал, като английските управляващи са открили 43 души в британски води на Коледа и 26 декември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР