Великобритания е изправена пред недостиг на деца“, което може да

...
Великобритания е изправена пред недостиг на деца“, което може да
Коментари Харесай

Великобритания е изправена пред „недостиг на деца“, смятат от мозъчен тръст

Великобритания е изправена пред „ дефицит на деца “, което може да докара до дълготрайна икономическа застоялост, считат от мозъчен концерн, който изнесе данни, че раждаемостта е на половина от пика през 60-те години, написа вестник „ Гардиън “.

От мозъчния концерн Social Market Foundation споделят, че застаряващото население на страната може да накърни стопанската система.

Препоръчва се на министрите да учредят работна група за разискване на казуса, като възможна първа мярка би било по-доброто застраховане на децата.

Мозъчният концерн има данни, че работещите родителите в типично английско семейство харчат 22% от приходите си за грижи за децата при цялостен работен ден, което е два пъти повече в сравнение с в другите западни стопански системи.

Раждаемостта в Англия и Уелс е достигнала своя връх през 1964 година, когато приблизително в семейство има три деца.

Миналата година обаче раждаемостта е на половина от тези данни, което е под нуждата от най-малко две деца приблизително за поддържане на постоянен % на популацията.

В Шотландия раждаемостта е спаднала още повече. За да не се стигне до дефицит на служащи в трудова възраст в специфичен отчет на Social Market Foundation се излагат основанията държавното управление да следва по този начин наречената „ политика на пронатализъм “, която се показва в поощряване на развъждането на деца най-вече посредством поддръжка от държавното управление за по-голяма раждаемост.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР