Великобритания е готова да направи всичко, което е необходимо, за

...
Великобритания е готова да направи всичко, което е необходимо, за
Коментари Харесай

САЩ обмислят нова международна мисия в Сирия

Великобритания е подготвена да направи " всичко, което е належащо ", с цел да обезврежда опасността от формация „ Ислямска страна “, съобщи министърът на защитата Гавин Уилямсън в сряда, откакто Съединени американски щати предложиха основаването на нова интернационална задача в североизточна Сирия.
Действащият министър на защитата на Съединени американски щати Патрик Шанахан съобщи, че ще се съветва със съдружниците на срещата на министрите на защитата на НАТО в Брюксел за " капацитета " за сили за наблюдаване в североизточна Сирия, откакто американските сили се изтеглят оттова, съобщи БГНЕС.
Подкрепяните от Съединени американски щати сили сега пети ден водят яростна борба за изтласкване на джихадистите от „ Ислямска страна “ от последната им твърдина в Източна Сирия - последният излишък от " халифата ", разгласен от джихадистите през 2014 година
Съединени американски щати обаче ще изтеглят своите 2 000 бойци от страната, както бе оповестено от президента Доналд Тръмп през декември, което решение завари неподготвени американските съдружници и усили страхове за сигурността за района.
Запитан дали Англия ще поддържа силите за наблюдаване с жива мощ на място, Уилямсън не се замисли, само че даде обещание Лондон да продължи битката с ИД.
" Ние признаваме обстоятелството, че опасността от ИД ще се развива и ще се промени и ще се разпръсне ", сподели Уилямсън, когато дойде на срещата на НАТО.
" Ще продължим да вършим всичко належащо, с цел да подсигуряваме, че Англия и нашите съдружници ще останат в сигурност. "
Във вторник Шанахан посети изненадващо Ирак. Той се опита да измъкне страната си от обстановката, в която я сложи президентът Доналд Тръмп. Наскоро той съобщи, че не е неприятно изтеглящите се от Сирия американски войски да бъдат ситуирани във военновъздушната база Ал-Асад в Ирак, с цел да държат под око Иран. Това възмути багдадските управляващи, които реагираха доста остро.
Поради което след визитата си в Багдад Шанахан сподели, че ще употребява срещата на НАТО, с цел да разиска „ дали можем да се възползваме от опциите там... от позиция на капацитета в североизточна Сирия за основаване на мощ за наблюдаване “, с цел да бъде обезпечена сигурността на района в дълготраен проект.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР