Кои са най-щедрите спонсори на кандидата за втори мандатНай-голям благодетел

...
Кои са най-щедрите спонсори на кандидата за втори мандатНай-голям благодетел
Коментари Харесай

Петима топ богаташи дариха над $50 млн. за кампанията на Тръмп

Кои са най-щедрите спонсори на претендента за втори мандат
Най-голям покровител е 81-годишен правоприемник на банкерско семейство

Запален по НЛО мултимилионер заречен 20 млн. $

Финансира го и привърженичка на Сциентоложката черква с осем деца

След като дребните дарения за акцията на Доналд Тръмп за нов президентски мандат започнаха да понижават, а някои огромни републикански благодетели го подцениха, група видни богати американци станаха основни фигури за финансирането на кандидатурата му. Сред тях се открояват петима топ богаташи, които са дарили за преизбирането на Тръмп над 50 млн. $.

Това демонстрира разбор на Ройтерс на данните за финансирането на акциите на Федералната изборна комисия, оповестява Българска телеграфна агенция.

Най-голям покровител е Тимъти Мелън - 81-годишен правоприемник на основаното в Питсбърг банкерско семейство Мелън. Той е дарил на политическия комитет на Тръмп, прочут като “МАГА ”, минимум 16,5 милиона $ от 2022 година насам. Той също по този начин е дал минимум 20 млн. $ на политическия комитет “Действие за Америка преди всичко ”, подкрепящ Тръмп, по време на президентските избори през 2020 година

Мелън, който живее в усамотение в Уайоминг и е заснеман извънредно рядко, е фен водач, който е основал и управлява транспортни компании. “Форбс ” прави оценка благосъстоянието на фамилията му на 14,1 милиарда $.

Освен за Тръмп, Мелън обилно подарява средства и на самостоятелния претендент за президент Робърт Ф. Кенеди-младши, като е дал на политическия му комитет “Американски полезности ” минимум 20 млн. $.

Мелън е правил дарения и за редица антиимиграционни ограничения и е бил главен спонсор на ръководения от Тексас фонд за създаване на стена по южната граница с Мексико.

Исак “Айк ” Пърлмътър - някогашният ръководител на “Марвел Ентъртеймънт ”, и неговата брачна половинка Лаура, са дарили над 10 милиона $ в този избирателен цикъл на новия фонд за набиране на средства за кандидатурата на Тръмп - “Право за Америка ”.



Исак Пърлмътър е постоянен посетител в резиденцията на Тръмп “Мар а Лаго ” във Флорида.

Пърлмътър е постоянен посетител в резиденцията на някогашния президент “Мар а Лаго ” във Флорида и е дълготраен спонсор на акциите му. Семейство Пърлмътър са дарили минимум 21 милиона $ на “Действие за Америка преди всичко ” през 2021 година

Роденият в Израел Пърлмътър (81 г.), за който “Форбс ” пресмята, че има благосъстояние от 4,4 милиарда $, е прочут със строго защитавания си персонален живот и рядко е заснеман в пресата. Жена му Лаура, която също страни от медиите, е шеф във фондация “Исак и Лаура Пърлмътър ”, която оповестява, че се занимава със здравни грижи и публични начинания.

Друга дългогодишна дарителка на Тръмп е Линда Макмеън, която оглави Администрацията за дребния бизнес по време на мандата му в Белия дом. В този избирателен цикъл тя е дарила над 10 милиона $ на “МАГА ”. А през 2019 и 2020 година е дала над 15 милиона $ комитета “Действие за Америка преди всичко ”, на който тя беше ръководител по време на изборите през 2020 година

До 2009 година Линда управляваше “Уърлд Рестлинг Ентъртеймънт ” дружно със брачна половинка си Винс Макмеън, който купи компанията от татко си през 80-те години. По-рано тази година Винс Макмеън напусна основаните от самия него колос в региона на битката “ТКО Group ” и дъщерното му сдружение “WWE ”, откакто против него беше заведено дело за полово принуждение и трафик на дами - обвинявания, които той отхвърля. “Форбс ” прави оценка чистия му капитал на към 2,7 милиарда $.

Линда Макмеън (75 г.) два пъти несполучливо взе участие в конкуренцията за място в Сената на Съединени американски щати от щата Кънектикът. Сега тя е председателка на протръмписткия мозъчен концерн Институт за политика “Америка преди всичко ” във Вашингтон, който твърди, че се застъпва за “свободното предприемачество, националното великолепие, американското военно предимство и първостепенността на американските служащи, фамилии и общности ”.

Магнатът в региона на бюджетните хотели от Невада Робърт Бигълоу (79 г.) пък е дарил на “МАГА ” над 9 милиона $ в този избирателен цикъл. През януари Бигълоу сподели пред Ройтерс, че е заречен да даде в поддръжка на Тръмп обща сума от 20 милиона $.



Робърт Бигълоу е заречен да даде в поддръжка на Тръмп общо 20 милиона $.

Бигълоу, който мощно се интересува от НЛО и космоса и финансира разнообразни проучвателен планове, е вечерял с Тръмп в “Mар а Лаго ”. През 2011 година “Форбс ” оцени холдингите за недвижими парцели на Бигълоу на стойност към 700 милиона $.

Патриша Дъган - съществена дарителка на Сциентоложката черква, е дала на “МАГА ” над 5 милиона $ в този избирателен цикъл. Бившият ѝ брачен партньор Робърт Дъган е вложител и бизнесмен, чието положение се усъвършенства с помощта на продажбата през 2015 година на производителя на медикаменти за рак “Pharmacyclics ” на “AbbVie ” за 21 милиона $. “Форбс ” прави оценка чистия му капитал на 3,3 милиарда $.

Семейство Дъган, които се срещат в Университета в Калифорния в Санта Барбара и имат осем деца, се разведоха през 2017 година Всеки от тях подари по 4 милиона $ на “Действие за Америка преди всичко ” през 2020 година Личният уебсайт на Патриша Дъган я разказва като създател със пристрастеност към изкуството от стъкло. Тя живее в Клиъруотър, Флорида.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР