Велико Търново. Велико Търново е домакин на държавното лично първенство

...
Велико Търново. Велико Търново е домакин на държавното лично първенство
Коментари Харесай

Велико Търново: Градът е домакин на държавното лично първенство по тенис за мъже и жени

Велико Търново. Велико Търново е хазаин на държавното персонално състезание по тенис за мъже и дами. Надпреварата е под патронажа на кмета Даниел Панов и се организира за първи път в спортната история на града. На кортовете в тенис център „ Хемус “ започнаха квалификациите от програмата на шампионата. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново .
В мъжкото състезание вземат участие едни от изявените млади тенисисти - Александър Лазаров, който сега е 677-м в света, както и Габриел Донев – на 989 позиция. На кортовете в старопрестолния град излиза и първенецът от държавното състезание в зала Александър Донски. В шампионата вземат присъединяване още Пламен Милушев и Мартин Димитров, които единствено преди дни завоюваха съревнование от програмата на Българската федерация по тенис в София. В схемата при мъжете е и търновецът Мартин Илиев – играч на Тенис клуб „ Барс “, който сега е под № 4 в ранглистата на България, както и първенците при юноши Ивайло Керемедчиев, Пьотр Нестеров и Диан Недев. В надпреварата взе участие и ветеранът и дълготраен отличник на България Илия Кушев.
В шампионата при дамите се включват 725-та в света Петя Аршинкова и Габриела Михайлова, както и неколкократната шампионка на страната Хюлия Велиева. В женския шампионат представителка на домакините е Никол Русева – състезателка на Тенис клуб „ Престиж “ – Велико Търново.
Основната скица на шампионата включва самостоятелни срещи и мачове по двойки (жени, мъже и сесени). Главен арбитър на шампионата е Веселина Донева. Наградният фонд на надпреварата е обезпечен от Община Велико Търново и „ Кроношпан България “ ЕООД.
Държавното персонално състезание по тенис за мъже и дами е проведено от Българската федерация по тенис.
Официалното разкриване на шампионата е на следващия ден (29 август), от 09,00 часа на кортовете на състезателен център „ Хемус “ – В. Търново.
Срещите от програмата на шампионата ще бъдат излъчени онлайн в интернет. Входът за всички мачове е свободен за публиката.
Финалите при дамите ще се играят в събота (1 септември), а при мъжете – в неделя (2 септември).
Подробна информация е оповестена на уеб страницата на Българската федерация по тенис – www.bgtennis.bg
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР