Велико Търново. Велико Търново бележи най-висок туристически ръст в България

...
Велико Търново. Велико Търново бележи най-висок туристически ръст в България
Коментари Харесай

Велико Търново: Градът бележи най-висок туристически ръст в България

Велико Търново. Велико Търново бележи най-голям туристически растеж в България през дейния сезон. Увеличението на посетителите в града е с повече от 31%. Изследването е направено от Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново .
Данните бяха изнесени по време на Петата работна среща сред бизнеса и локалната власт, която се организира в Ловеч и събира представители на близо 20 общини и редица компании. Старопрестолният град е показан от Общинската туристическа организация „ Царевград Търнов “.
Проучването на АББТА сочи, че в интервала април – август 2017 година нарастването на гости с интерес към културния туризъм доста изпреварва растежа в морските курорти. На национално равнище наклонността е най-силно изразена във Велико Търново (над 31% увеличение). На второ и трето място се подреждат София и Пловдив с туристически растеж от 21,4% и 19,2%.
Туристическият растеж в старопрестолния град се удостоверява и от данните на ОТА „ Царевград Търнов “ за интереса към музейните обекти. Над 12% е растежът на посетителите им в дейния сезон по отношение на същия интервал на 2016 година Изследването на АББТА обгръща както туристите, влезнали в музейните обекти, по този начин и останалите посетители на Велико Търново.
Цифрите удостоверяват успеваемостта на цялостната концепцията в управническата стратегия на кмета Даниел Панов и екипа му, касаеща сферите на културата и туризма, както и сполучливата активност на ОТА „ Царевград Търнов “. Новите туристически атракции, положителната грижа за паметниците на културата, богатият календар с разнообразие от фестивали, концерти, изложения, пленери са главните фактори за цялостния растеж, за увеличението на престоя на гостите на Велико Търново и за превръщането на града в целогодишна туристическа дестинация.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР