Велико Търново. Телеметрична система вече следи в реално време нивата

...
Велико Търново. Телеметрична система вече следи в реално време нивата
Коментари Харесай

Велико Търново: Телеметрична система следи в реално време нивата на Янтра и Белица

Велико Търново. Телеметрична система към този момент следи в действително време равнищата на реките Янтра и Белица. Три модерни устройства, оборудвани с прецизни радарни датчици, са инсталирани в речни сектори във Велико Търново, Килифарево и край с. Пушево. Данните от тях постъпват в контролния център в общината. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново .
Освен надзор във всеки един миг, системата пази данните за последните 30 денонощия. Тя разрешава съставянето на прогнози за придвижването на равнищата на водите. При смяна на водното равнище по отношение на авансово заложени критерии, в контролния център постъпват предупредителни или надлежно - спешни сигнали.
Системата е проектирана да може да работи до четири денонощия самостоятелно във връзка с зареждането, при положение, че то бъде наранено от повреда.
Инвестицията е обезпечена по общинската капиталова стратегия и е част от ограниченията за предварителна защита и ръководство на рисковете от наводнения.
Първият система е инсталирана във Велико Търново и се намира на моста на улица „ Сан Стефано “ в кв. „ Чолаковци “. Именно там е една от сериозните точки на равнището на р. Янтра. Втората и третата система са сложени на мостовете в с. Пушево и в Килифарево, като първата следи Янтра, а втората - притока й Белица.
Новата система разрешава данните да бъдат навреме изпращани до всички институции, имащи отношение към предварителна защита и ръководство на рисковете от наводнения, бедствия и повреди.
В развой на създаване е и софтуерно решение, което ще разреши информацията за речните равнища на Янтра и Белица да бъдат налични в уеб страницата на Община Велико Търново. По този метод те ще бъдат обществено налични във всеки един миг.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР