Велико Търново. До края на месеца се очаква да приключат

...
Велико Търново. До края на месеца се очаква да приключат
Коментари Харесай

Велико Търново: До края на месеца укрепват свлачището и пускат пътя в подножието на Царевец

Велико Търново. До края на месеца се чака да приключат дейностите по подсилване на свлачището в подножието на крепостта Царевец, което засегна улица „ Свети Климент Охридски “ в частта й край средновековния манастирски комплекс „ Великата лавра “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Кметът на града Даниел Панов посети обекта, беседва с изпълнителите на строителните работи и с хората в квартал „ Асенов “.
До 27-28 август осъществяването на пилотната система и възобновяване на тротоара ще завършат, след което следва преасфалтиране на уличния сектор и стартиране на придвижването по улицата. Отсечката е част от третокласния и претрупан път сред Велико Търново, Арбанаси и Горна Оряховица.
Пилотната система, посредством която е укрепена земната маса в региона на църквата „ Св. Четиридесет мъченици “, включва 140 обособени детайли и уреди. Те са от стоманобетон и са забити на огромна дълбочина. Обхващането им в мрежа подсигурява стабилността на целия терен. За проектирането на системата авансово бяха осъществени обстойни геодезични изследвания. Финансирането за решаването на казуса със свлачището бе обезпечено от държавното управление след диалози на кмета Даниел Панов с представители на изпълнителната власт.
Докато траят строителните работи улица „ Свети Климент Охридски “ остава затворена за придвижване. Обходният маршрут за Арбанаси и Горна Оряховица е през с. Шереметя и с. Арбанаси. Въведени са и промени в придвижването на градските рейсове, като кв. „ Асенов “ се обслужва от автобусна линия №5, а рано заран – и от рейс №110. Линия №50 пътува до площад „ Цар Асен I ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР