Велико Търново. Архитект Андрю Йеомен, преподавател в различни университети във

...
Велико Търново. Архитект Андрю Йеомен, преподавател в различни университети във
Коментари Харесай

Проф. Андрю Йеомен, жури за конкурса за нов градски център на Велико Търново: Архитектурата е професия, която „седи” на три стола - на изкуството, науката и търговията

Велико Търново. Архитект Андрю Йеомен, учител в разнообразни университети във Англия и като гостуващ професор в Кралската академия на изкуствата в Копенхаген, е член на интернационалното жури за архитектурния конкурс за нов градски център на Велико Търново, разгласен по самодейност на кмета Даниел Панов. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Със своя богат опит от присъединяване си в огромни градоустройствени стратегии и архитектурни стратегии в Дания (Общ организационен проект на Копенхаген), Хърватия (Загреб), Босна и Херцеговина (възстановяването на Мостар) и други европейски страни проф. Йеомен ще помогне за избирането на най-хубавото решение за територията на Старото военно учебно заведение.
„ Най-достойните планове биха били тези, които са част от историческия подтекст и дават контрастност, посредством който този исторически подтекст да бъде оценен, бидейки твърдо част от бъдещата технология “, акцентира проф. Андрю Йеомен. По думите му, интернационалният конкурс - добре проведен, с добре дефинирана къса информация и положителни специалисти за оценяване, може да бъде както ефикасен, по този начин и жизнерадостен способ за реализацията на толкоз огромен план като този във Велико Търново.
На въпрос кои оферти на участниците би оценил високо, проф. Йеомен съобщи, че концепциите за дизайн би трябвало да го очарова със съчетаването на новаторското мислене и историческото завещание. „ От моя позиция, архитектурата е специалност, която „ седи ”, може би неловко, на три стола: на изкуството, науката и търговията. Ясно е, че множеството от архитектите могат да свържат единствено два от тези атрибута. Мисля, че върхът на пирамидата се вижда единствено от сполучливите архитекти, които свързват и трите атрибута “, приключва проф. Йеомен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР