Веднъж крадец и богаташ се сблъскали на улицата, като крадецът

...
Веднъж крадец и богаташ се сблъскали на улицата, като крадецът
Коментари Харесай

Притчата за крадеца и диаманта

Веднъж апаш и паралия се сблъскали на улицата, като крадецът решил да наблюдава заможния мъж. Богаташът си купил безценен елмаз, след което тръгнал към влака, с който трябвало да пътува. Крадецът го наблюдавал.

През цялото време оглеждал купето на богаташа с вярата, че той ще излезе най-малко и за минута, с цел да може да претърси купето и да открадне диаманта.

Не след дълго заможният човек в действителност излязъл и се разминал с крадеца, който вървял тъкмо към неговото купе.

Джебчията преобърнал всички движимости на богаташа, само че не разкрил нищо скъпо, а от големия елмаз нямало и диря. Той се отказал да търси и напуснал купето на богаташа.

На слизане от влака крадецът решил да разкрие желанията си, тъй като не разбирал по какъв начин богаташът е съумял да скрие диаманта, тъй че никой да не го откри.

Той признал какво е направил, а заможният човек бръкнал в джоба му и от там извадил диаманта за цяло положение.

- Забелязах, че ме следите и по тази причина взех решение да го скрия там, където човек минимум чака да открие благосъстояние – в себе си. Когато се разминавахме го пуснах в джоба ви, тъй като и вие като множеството хора търсите най-ценното постоянно на открито и в никакъв случай в себе си, дал отговор ми богаташът.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР