Веднага след мартенските избори за президент в Русия доверието към

...
Веднага след мартенските избори за президент в Русия доверието към
Коментари Харесай

Спад в доверието към Владимир Путин в Русия констатират социолози

Веднага след мартенските избори за президент в Русия доверието към Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила стартира да понижава. Според социологическия център ВЦИОМ за един месец рейтингът му е понижен със 7 на 100, отбелязва "Ведомости ".

Не се регистрира сходна наклонност при други рейтингови водачи в Русия като министъра на защитата Сергей Шойгу или първия посланик Сергей Лавров.

Става дума за натурален развой - към изборите доверието към президента нараства, а след това, по принцип не незабавно, стартира да понижава, разяснява шефът на ВЦИОМ Валерий Фьодоров.

"Половината страна са хора горе-долу аполитични, те се включват в политически тематики единствено в огромни изборни акции или при рискови събития ", изяснява социологът. Но добавя, че предстоят още доста "информационни мотиви " и рейтингът на Путин ще скочи отново.

Следизборният рейтингов спад е предвидим, а за наклонност ще може да се приказва чак след половин година, счита политологът Глеб Кузнецов. След мобилизацията на електората и мощния край на акцията, завършила с преизбиране на президента, гласоподавателите се отпускат, установи сътрудника му Андрей Колесников.

"Общественото мнение отброява новия мандат (на Путин) не от изборите, а от встъпването му в служба. И той стартира алегорично със смайващи събития - пожара в Кемерово, отравянето на деца и митингите във Волоколамск, събитията към отравянето на Скрипал, (новите) наказания против Русия, бомбардировката на Сирия от Съединени американски щати ", акцентира Колесников.

Спадът в доверието към съветския водач съгласно него се дължи на това "психологически тежко за нацията начало на новия му мандат ". Мобилизационната антизападна реторика се трансформира в рутина, а "натискът на отрицателните вести стартира да нервира " хората в Русия, счита специалистът на вестника, представен от Би Би Си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР