Веднага се намериха критици. А и имат повод - Григор

...
Веднага се намериха критици. А и имат повод - Григор
Коментари Харесай

Ако сте нещастни, не е виновен Григор

Веднага се откриха критици. А и имат мотив - Григор Димитров отхвърли шампионата в София поради травма. И какво толкоз се е случило? Става всеки ден в международния тенис.
И в този момент какво - не бил контузен, въртял номера. Дори го въвлякоха в борба за шефския стол в българския тенис.

Дали му пука на Григор за тази борба, та да заложи името си. Един сподели, че Гришо се трансформирал, подминавал хората, които са му помагали. Друг пък счита, че Джокович да вземем за пример по-красиво обяснил за какво отсъства от кортовете. И всичко това тъй като го заболяло рамото и не играе на софийския шампионат.

Каква долнопробност! Изглежда няма метод да приемем това момче като български дипломат. А и какво толкоз - играе тенис, а не написа шедьоври като Калин Терзийски.

Осъдени сме да не го разберем изцяло. А и би трябвало ли? Григор приказва по друг метод. Кара те да му вярваш и да го подкрепяш, даже когато отхвърля да играе за България за купа " Дейвис ". Каза го ясно - имам други цели. Понякога се затруднява с думите, защото рядко му се постанова да приказва на български, само че когато ги откри, са толкоз ясни и точни, че тръпки те побиват. Има нещо общо с Бербатов - въздействието е също толкоз магично. А нали и той е още на кръста, че се отхвърли от националния тим.

Хубаво е Григор да си идва по-често и да приказва, колкото и да не го разбираме. Защото ни е писнало от наши псевдозвезди, чийто връх в кариерата е присъединяване им в " Биг брат ". И това им дава право да се лигавят пред камерите и да ни натякват какъв брой са известни в квартала си, а ние още не знаем.

Такива като Григор слагат всичко по местата си. На точните места. Може да имаш доста пари и международна популярност, само че те не пречат да бъдеш естествен. Ако в действителност си естествен.

Когато се разплака в зала " Армеец ", чувайки да скандират името му, Григор като че ли удостовери това, което сподели - по какъв начин баба и дядо отделяли пари от пенсията, с цел да играе момчето им в Европа. Можеше да не го споделя, да си остане в фамилията, както и това какво е коствало на родителите началото на кариерата му, а ние да се захласваме по златното момче и да слушаме какви ги дрънка за звездния си живот. Ако не беше го направил, нямаше и да се разплаче. Но Гришо очевидно желае всичко да е мястото си. Един естествен човек, който е имал шанса да не е изгрял на родното звездно небе, обсипано с парвенюта.

Няма да чуем от него нещо ново за Мария Шарапова и Никол Шенцингер. Чуваме толкоз, колкото би трябвало. Така е, тъй като желае да разберем по-важните неща към него - обичал да остава самичък, да се разхожда и да разсъждава.

Григор приказва освен друго, само че и неясно. Как по този начин да мисли и да разсъждава? Върху какво? Ето един прекрасен въпрос. Много по логичен от: " Какво ви даде присъединяване в " Биг брат? ".

Скандираме името му, а не го разбираме. Представата ни за съумелите български момчета нормално я търсим тук-там, където триумфът постепенно и безшумно се изплъзва. Там се приказва доста, не се споделя нищо - просто имаме " звезди " против себе си. Не се постанова и да плачат, тъй като обичат единствено себе си. Типично за звездите от чалга поколението.

Затова Григор е друг. Какво значение има на кое място е в ранглистата. За него може и да има, тъй като това работи, само че той ще приказва тъкмо по този начин - като съумяло българско момче, което може и да мисли.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР