Вече сме много недоволни, защото, когато трябваше да даваме милиони,

...
Вече сме много недоволни, защото, когато трябваше да даваме милиони,
Коментари Харесай

Борисов недоволен за ваксините: Плащахме надлежно, а компаниите се мотаят

Вече сме доста недоволни, тъй като, когато трябваше да даваме милиони, ние ги давахме тъкмо, на часа, а в този момент, когато би трябвало най-големите компании да съблюдават договорите, се мотаят и слагат под риск имунизационните ни проекти . Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в Панагюрище във връзка

Той подсети, че страната ни дружно с другите членки на Европейски Съюз е плащала съответно за всички типове ваксини.

" Готов съм и самолета да изпращаме да идват с по ден-два по-рано, ще спестяваме по 2 дни. С това движение 2 дни са 40 000 индивида ", разяснява министър председателят проблемите с логистиката.

Преговорите се водеха напълно от Европейска комисия, ние бяхме надлежни платци, посочи Борисов.
 ВМА стопира
ВМА стопира " зелените коридори " за имунизиране

Болницата е изчерпала наличните ваксини

Той заяви, че е разговарял с сътрудниците си и е разисквано да се направи електронен паспорт или зелен електронен кулоар за тези, които са имунизирани в Европа или могат да удостоверят, че имат антитела. Идеята на документа е да не се постанова да им се вършат PCR проби, да им се поставят карантини и да им се попречва пътуването. Темата ще бъде разисквана на идната видеоконференция на Европейския съвет.

Борисов изрази вяра, че Европейска комисия ще се намеси по-твърдо, в случай че би трябвало даже със съд, с цел да се върнат парите за направените вложения. Той акцентира, че твърдо поддържа ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен във всичките й дейности за обезпечаване на контрактуваните количества ваксини.

" Напомням на огромните международни компании, че инвестирахме, с цел да произведат ваксини. Не е почтено, в случай че някой дава повече пари от Европейски Съюз, да им се пращат повече ваксини " , отчесе той.
 Костадин Ангелов: Нямаме потребност от вежливост, а от ваксини
Костадин Ангелов: Нямаме потребност от вежливост, а от ваксини

С 60% е понижен проектът за доставка на имунизациите на AstraZeneca до август

По време на визитата на премиера в Панагюрище кметът на града Никола Белишки го срещна с осъществяването на значими за общината планове. Правителството отпусна средства в размер на 2 573 480 лв. за разчистване на речното корито на река Луда Яна на два стадия в регулационните граници на Панагюрище.

Припомняме, през днешния ден получихме още

До края на седмицата в страната ни се чака да дойде и четвъртата поредна доставка и от имунизацията на AstraZeneca . В прессъобщението не се показва какво е количеството, което се чака да дойде, откакто през вчерашния ден стана ясно, че и за март месец количеството, дадено за Европа,.

Заради забавянето на доставките се стигна до привършване на наличните количества тук-там у нас. Още през вчерашния ден стана ясно, че за персоналните лекари ваксини няма. Те или не получаваха декларираните количества или получаваха доста малко дози.

Тази заран от ВМА оповестиха, че се постанова краткотрайно да спре за имунизиране. На брифинга на Националния действен щаб по-късно през днешния ден стана ясно, че краткотрайно

 От Здравното министерство с яростно писмо до AstraZeneca
От Здравното министерство с яростно писмо до AstraZeneca

Причината - закъснение на доставки на ваксини
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР