Вече се прочухме в Европейския банков съюз месец след влизането

...
Вече се прочухме в Европейския банков съюз месец след влизането
Коментари Харесай

Защо Борисов не пуска €141,5 млн. на Венецуела, скрити в Инвестбанк? - slava.bg

Вече се прочухме в Европейския банков съюз месец след влизането ни в него и в така наречен чакалня на Еврозоната и можем да бъдем сигурни, че ще останем много по-дълго в нея от нормалните две години заради истории като тази, която в този момент описваме.

Въпреки следващото писмо до българския министър председател Борисов на депутатите от болшинството в Народното събрание на Венецуела за топене на парите, откраднати от режима на Мадуро и замразени в Инвестбанк по сметките на нейния акционер юрист Цветан Цанев - общо 141,5 млн. евро или 158 млн. $, неизвестно за какво няма реакция нито от министър - ръководителя, нито от близката до него банка, излиза наяве от интернационално журналистическо следствие на бг уеб страницата Биволъ и латиноамериканската медия armando.info.

В него са показани документи както за прехвърлянето на парите, по този начин за замразяването им, както и депутатското писмо до премиера. Скандалът стартира след диалог на тогавашния американски дипломат Рубин с Борисов, на който той остро сложи въпроса за какво макар многото сигнали от посолството и служите на Съединени американски щати продължава "прането на венецуелски петродолари от режима на Мадуро през Инвестбанк ", написа в интернационалното следствие на Биволъ и armando.info.

Сега мотивът е карцерът по американска заповед на 13 юни т.г. на основното настоящо лице по абсурда - касичката на Мадуро - милиардера Алекс Сааб Моран, който "данъчните служби на няколко страни преследват ", че е отклонил средства от държавния нефтен монопол Petróleos de Venezuela (Pdvsa). Венецуелско - колумбийският уебсайт припомня, че пари на тази компания също бяха открити по сметки у нас в същата бг банка, която не съумя да мине нито българските през 2016 година, нито европейските стрес - проби м.г. - факт, който изяснява много неща.

Милиардерът е арестуван в Кабо Верде, където се е опитвал да се укрие. Италианската финансова полиция удари и друга от компаниите за пререкание на Мадуро - Адон Трейдинг на роднината на дамата на милиардера - Лоренцо Антонели. Чрез нея той е обвързван с Алехандро Мендоса, който пък ръководи Борец Продакшън Кампъни - компания за петродобив от съзвездието на сякаш отдръпналия се от Венецуела, с цел да не попадне под интернационалните наказания съветски колос Роснефт, ръководен от дясната ръка на Путин и негов вицепремиер, до момента в който беше министър - ръководител, Игор Сечин.

Всички тези данни са от следствието на Биволъ и armando, оповестено - надали инцидентно - на британски език, в което Инвестбанк е избрана като "bad apple " или "лоша/гнила ябълка " съгласно класифискацията от огласените посланически телеграми от София до Държавния департамент и СИМО, както в тях назовават Централно разузнавателно управление на САЩ. Също, евентуално неслучайно, особено е упомената като "мажоритарен акционер " и Петя Славова.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР