Вече няколко дни времето в България е опасно горещо. За

...
Вече няколко дни времето в България е опасно горещо. За
Коментари Харесай

Как да се предпазим в горещото време?

Вече няколко дни времето в България е рисково горещо. За да предпазим здравето си в жегите би трябвало да съблюдаваме някои елементарни правила – да не излизаме на открито в най-горещите часове, да пием повече вода, да се охлаждаме, само че и да внимаваме с внезапната промяна на температурата.

И през днешния ден оптималните температури в страната са сред 35° и 40°, в София - към 35°. За цялата територия важи предизвестие за рисково високи температури.

Как да се предпазим в горещото време?

Хората да лимитират осъществяването на действия навън в най-горещите часове на деня - сред 11.00 и 15.00 часа. А сред 12.00 и 16.00 ч. да седят в пространства с климатик или на сенчести места в стаята или офиса.

При разходките да се употребяват сенчести направления и от време на време да се вършат къси почивки. На намерено да се употребяват шапки с необятна външна страна.



Носете светли и проветриви (широки) облекла, даже навлажнени, изпаряват вода и тялото остава предпазено за по-дълго време, поучават още експерти.

Горещото време може да докара до безоблачен удар и изгаряния. Необходимо е да се пазят и хората със сърдечни болести. Кръвоносните съдове се уголемяват от топлината, а това може да намали стойностите на кръвното налягане, прегряването води до захласнатост, делириум, дори бълнуване.

За да се предпазят хората от топлинен удар е належащо да се пият повече течности. Специалистите предлагат да се пие вода постоянно, щом усетите жадност. Желателно е течностите да съдържат сол - айрян, бульони, натурални сокове са най-подходящите питиета, които предотвратяват дехидратацията. В горещо време алкохолните питиета са противопоказани.



Снимки: Българска телеграфна агенция

Трябва да се внимава с разхлаждането в басейни и в морето, внезапното изстудяване може да докара до термичен потрес и да аргументи проблеми с дишането.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР