Вече не може да бъде попречено на строителството на Северен

...
Вече не може да бъде попречено на строителството на Северен
Коментари Харесай

Не може да бъде попречено на строителството на „Северен поток 2“, заяви полският премиер

Вече не може да бъде попречено на строителството на „ Северен поток 2 “, това полският министър председател Матеуш Моравиецки в изявление пред Inertia. Той означи че, строителството на газопровода не може да бъде спряно, тъй като Русия е международна мощ, а Германия е четвъртата стопанска система в света.

Моравиецки акцентира, че смята реализацията на плана за „ егоистична “. По думите му, би трябвало помощ от съдружниците, които ясно да се изкажат срещу „ Северен поток 2 “.

На въпрос може ли нещо да се направи против руско-германския газопровод, полският министър председател отговори: „ Да се надяваме, само че дано бъдем почтени – това са две могъщи страни, едната от които е международна мощ – Русия, а другата – Германия, е четвъртата стопанска система в света, те са решили да построят газопровод. Ние мислим, че това е против европейските правила и имаме вяра също, че това опонира на гаранциите за сигурността на тази част от света, за Украйна, за Полша, и е себелюбив план. Имаме потребност съдружниците ни да се изкажат ясно по въпроса. Точно по този метод се опитваме да действаме от няколко години – да накараме другите да подлагат на критика този газопровод. Ще се върна това, което споделих – това са две могъщи страни и не е елементарно да им се забрани нещо “, съобщи Моравиецки.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР