Вече година и два месеца Борил живее на инат! А

...
Вече година и два месеца Борил живее на инат! А
Коментари Харесай

Майката на Борил: Той живее на инат на Здравната каса

Вече година и два месеца Борил живее напук! А ние, неговото семейство, се препъваме в подводните камъни на нашето опазване на здравето! Но те стават все по-големи! Това написа във Facebook Гергана Янкова, майката на Борил, за който целият град събира средства, с цел да живее.

Има ли предварителна защита на редките генетични болести в България и каква е тя?
Има ли статистика какъв брой такива деца са родени през последните години, какъв % смъртност? Имам ли право да знам какъв брой пари е платила страната по клинични пътеки за лекуването на Борил? Парентерално хранене - що е то, по какъв начин се прави в България, какъв брой коства на месец и кой го заплаща? Какви са критериите, по които Здравната каса изпраща деца за лекуване в други страни, и за какъв брой време се задвижва този механизъм?

Въпроси имам още доста, най-неотложният от тях е ще успеем ли да запазим усмивката на Борил, написа още майката.

Тъй като помощта от страната не е съответна, към този момент повече от година в Хасково се другар средства за Борил и други деца. В съвсем всеки магазин има кутии за дарения и хасковци пускат средства, защото знаят, че на следващия ден може да са в потребност.

Детето страда от болест на Хиршпрунг със засягане на тънкото черво, претърпял е интервенции. От поста на майката излиза наяве, че не са били леки, имало е затруднения, сблъскала се е с неведение.

Разходите за лекуването на детето са непостижими за фамилията. Заради болестта Борил би трябвало да се храни със характерна храна, която излиза към 650 лева на месец.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР