ВАШИНГТОН (AP) — Камиони, превозващи крайно необходима помощ за Ивицата

...
ВАШИНГТОН (AP) — Камиони, превозващи крайно необходима помощ за Ивицата
Коментари Харесай

Американските военни казват, че пратка с първа помощ е била прекарана през новопостроен американски кей в Ивицата Газа

ВАШИНГТОН (AP) — Камиони, пренасящи извънредно нужна помощ за Ивицата Газа, се претърколиха през новопостроен американски плаващ пристан в обсадения анклав за първи път в петък, защото израелските ограничавания за прекосяване на границата и тежките боеве попречват достигането на храна и други доставки до хората там.

Пратката е първата в интервенция, която американските военни чакат да обхване до 150 камиона ден нахлуване в линията Газа, до момента в който Израел натиска южния град Рафа, до момента в който продължава 7-месечната му атака против Хамас.

Но Съединени американски щати и филантропичните групи също предизвестяват, че планът за кея не се смята за сурогат на наземните доставки, които биха могли да донесат цялата храна, вода и гориво, нужни в Газа. Преди войната повече от 500 камиона влизаха в Газа приблизително дневно.

Успехът на интервенцията също остава нежен заради риска от нахлуване на бойци, логистични спънки и възходящ дефицит на гориво за придвижване на камионите заради израелската обсада на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР