Словакия е особен случай в европейската политика. Човек, който е

...
Словакия е особен случай в европейската политика. Човек, който е
Коментари Харесай

Петър Карабоев: Ситуацията в Словакия не отива на добре

„ Словакия е необикновен случай в европейската политика. Човек, който е пацифист, има законно притежавано оръжие, с което прострелва министър-председателя “, разяснява Петър Карабоев, зам.-главен редактор на „ Дневник “.

„ Това е страна, цялостна с несъгласия. Тя е надълбоко разграничена и с помощта на Робер Фицо. Логично е да се интересуват дали ще оцелее. Още не е премината рисковата граница. Трябва да се интересуват словаците дали страната, политическата система, медиите и законността ще преодолеят ямата, тъй като към момента са на ръба и гледат пропастта “, сподели журналистът.

Атентатът против Роберт Фицо се трансформира в катализатор за поляризацията в 5-милионната страна.

 Вариант 15 се падна на матурата по български език 2 мин. Вариант 15 се падна на матурата по български език  Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта, с която се е движил служебният автомобил 3 мин. Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта, с която се е движил служебният автомобил  Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото 3 мин. Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото  Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи 2 мин. Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи  Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото 3 мин. Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото  В мощ влиза новата възбрана за експорт на инсулините и антибиотиците 1 мин. В мощ влиза новата възбрана за експорт на инсулините и антибиотиците  Вариант 15 се падна на матурата по български език 2 мин. Вариант 15 се падна на матурата по български език  Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта, с която се е движил служебният автомобил 3 мин. Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта, с която се е движил служебният автомобил  Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото 3 мин. Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото  Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи 2 мин. Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи  Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото 3 мин. Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото  В мощ влиза новата възбрана за експорт на инсулините и антибиотиците 1 мин. В мощ влиза новата възбрана за експорт на инсулините и антибиотиците

„ Излиза вътрешният министър, който е заинтригувано лице в цялата история, защото е осъществено нещо неприемливо, което е под неговия надзор и отговорност, и казва  - „ Укротете се, тъй като сме на ръба на революция сме “. Той продължава да приказва на две разграничени елементи на Словакия. В момента обстановката не отива на добре. Словакия няма да успее да преодолее по европейски тази обстановка. Ще има стягане на медийния надзор, гонене на демократични сили “, добави зам.-главният редактор на „ Дневник “.

Карабоев напомни, че Полша изгуби в самолетна злополука президентското семейство, само че политическата система се е оказала задоволително мощна, с цел да преодолее нещастието.

Има страхове в Словакия, че държавното управление може да наложи ограничавания върху свободата на словото, сподели основният редактор „ Международни вести “ в SME – Словакия

„ Цяла Европа се тресе от такива процеси. Очакваме на евроизборите крайнодясна националистическа вълна, само че стопираме до такава степен и не се питаме за какво “, уточни Любомир Кючуков, посланик и някогашен зам.-министър на външните работи.

„ Ерозират съществени съставни елементи на европейските общества. Едно от тях е сигурността. Засегната е освен националната, само че и персоналната сигурност. Неслучайно огромна част от европейските жители считат, че техните деца ще живеят по-зле от тях “, добави той.

Писател и някогашен охранител в търговски център опита да отнеме живота на словашкия министър председател

„ Увеличава се неравенството в обществата. Третото е ерозията на доверието в ръководещите. Всичко това води до тези крайни настроения. Разликата при Словакия е, че там популизмът е ляво генериран, а във всичко останали страни – дясно “, акцентира дипломатът.

Всичко по тематиката за стрелбата в Словакия и положението на Роберт Фицо следете в онлайн репортажа ни:

Следете развиването на тематиката в нашия онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР