Вече 20 дни продължават протестите срещу корупцията, правителството и главния

...
Вече 20 дни продължават протестите срещу корупцията, правителството и главния
Коментари Харесай

Ден 20 на протестите: Масов следствен експеримент във вила Секвоя

Вече 20 дни не престават митингите против корупцията, държавното управление и основния прокурор Иван Гешев. За вечерта във вторник, с изключение на обичайните митинги в София и други градове, е планувана и нова протестна акция.

След " всеобщото вървене на охранителен плаж ", " всеобщото пиянство на кафе с Делян Пеевски ", " всеобщото мятане на каскети пред Съдебната палата " и " всеобщо пиянство на Евробира с Петьо Еврото и осемте му джуджета ", пристигна ред на " всеобщ следствен опит във вила " Секвоя ". Началния час на събитието е 18:30.

В момента Борисов живее в служебната вила " Секвоя " в Бояна. Именно от спалнята му в тази резиденция преди повече от месец бяха оповестени фотоси на нощно шкафче с пачки от по 500 евро и кюлчета от така наречен капиталово злато. Премиерът твърди, че единствено фрагмента, на който се вижда по какъв начин спи, е същински, че няма пари в шкафчето си и пачките са били подхвърлени. И досега Борисов не е обяснил, в случай че това е по този начин, по какъв начин някой е влезнал през защитата с толкоз доста пари в брой без това да провокира съмнения. Главният прокурор Иван Гешев наподобява не е изключително впечатлен от фрагментите и даже разгласи, че гледа на тях като на офанзива против своята институция. Прокуратурата стартира следствие единствено за оповестените по-рано записи с глас, напомнящ на този на Борисов.

" Изглежда, че по време на ваканцията си основният прокурор е не запомнил за шкафчето на Бойко Борисов в държавната вила “Секвоя” и за изтеклите записи. Проверката от “отговорните институции”, в случай че въобще я има, се точи по-тромаво от мач на ветераните на Витоша Бистрица. Ето за какво взехме решение да напомним за всичко това на прокуратурата, като отидем на мястото на престъплението ", пишат уредниците на събитието, които са младежките структури на " Да, България " и на ДСБ.

Те подканват протестиращи да се причислят и пред входа на служебната вила дружно да изслушат изтеклите записи. " Освен това желаеме да проверим какъв брой е елементарно външни лица да внесат чували с евро и кюлчета злато през защитата на НСО, както твърди министър председателят ", прибавят уредниците.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР