Вече 14 европейски държави отказаха да ваксинират населението си с

...
Вече 14 европейски държави отказаха да ваксинират населението си с
Коментари Харесай

Дейли Мейл: Ваксината на Pfizer е свързана с повече кръвни съсиреци от тази на AstraZeneca! Защо ЕС не я забранява?

Вече 14 европейски страни отхвърлиха да имунизират популацията си с AstraZeneca, предизвиквайки шумно напрежение. За кръвни съсиреци във Англия се оповестява релативно по-често след Pfizer, в сравнение с след AstraZeneca, т.е. – нито една от двете ваксини няма извънредно равнище на риск.

Учените не престават да настояват, че сред кръвосъсирванията и имунизациите няма нищо общо.

Четиринадесет страни от Европа след известно съмнение обърнаха тил на оксфордската ваксина, сред тях Франция, Германия, Италия и Испания. Това сътвори обезпокоително съмнение към качествата на AstraZeneca и внуши опасения, че тази ваксина подготвя към кръвни съсиреци и затруднения от тях, рискови за живота.

Но страните нямат пояснение за какво след Pfizer във Англия случаите са релативно повече.

Вчера регулаторните органи на Европейския съюз излязоха с пояснение за липса на всевъзможни доказателства за някаква взаимозависимост сред имунизацията и нежеланото кръвосъсирване. Нито в едната, нито в другата ваксина се следят странични резултати отвън леките случаи, авансово оповестени преди стартирането на имунизацията.

Европейската организация по медикаментите (ЕМА) удостовери убеждението си, че имунизирането с AstraZeneca би трябвало да продължи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР