Вече 12 дни антиправителствените протести у нас продължават. Тази сутрин

...
Вече 12 дни антиправителствените протести у нас продължават. Тази сутрин
Коментари Харесай

Един нов фактор прави невъзможно Борисов да бъде премиер четвърти път, защото...

Вече 12 дни антиправителствените митинги у нас не престават. Тази заран демонстрацията стартира още в 7 часа сутринта и се придвижи пред Народното събрание, където протестиращи блокираха придвижването.

"Никой не очакваше, че тези митинги ще се случат през лятото. Протестиращите се тормозят да не се капсулират, да не се трансфорат в митингите от 2013 година и да не привлекат по-широка палитра от хора ", уточни социологът Евелина Славкова в студиото на "България заран ".

Тя счита, че митингът няма да утихне толкоз леко. По думите ѝ даже трите министерски оставки не са довели до понижаване на напрежението. Според нея няма връщане обратно с поисканите оставки, тъй като това може да взриви обстановката. Славкова посочи, че виждаме нов облик на Бойко Борисов, който изрично отхвърля да се приказва за служебно държавно управление. Според нея това ще коства доста на държавното управление.

"Виждаме младежи, които имат политически претенции. Често споделяме, че те не гласоподават. Те желаят нов вид политици, пробват да образуват нов разговор с политическата класа ", сподели още Славкова.

"ГЕРБ не желаят да има длъжностен кабинет, тъй като си дават сметка, че той ще има реваншистки темперамент и ще изгубят доста на предварителните избори ", акцентира Славкова и предизвести, че електоралната картина няма да се промени генерално, макар че част от новите партии печелят доверие.

"Протестите вършат невероятно Борисов да бъде министър председател четвърти път ", означи тя и добави, че всеки, който се пробва да яхне митинга, ще бъде изхвърлен с ритници.

Славкова е на мнение, че президентът Румен Радев доста политизира изявленията си даже на празници.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР