Вчерашното интервю на френския президент за НАТО е една от

...
Вчерашното интервю на френския президент за НАТО е една от
Коментари Харесай

Европейски медии бранят Еманюел Макрон за мозъчната смърт на НАТО

Вчерашното изявление на френския президент за НАТО е една от тематиките в днешните европейски вестници.

Британският в. "Файненшъл таймс " написа, че с изявлението си за сп. "Икономист ", че НАТО е изпаднала в "мозъчна гибел " Еманюел Макрон основава проблем в връзките с Германия и останалите съдружници преди значимата среща на върха на Северноатлантическия алианс през декември в Лондон.

Вестникът разяснява и отговора на немския канцлер Ангела Меркел на оценката на Макрон и показва, че Меркел отхвърля мнението му като прекомерно радикална и прикани за единение и разговор за изглаждане на различията в алианса.

Според коментатора на в. "Дейли телеграф " Марк Алмонд диагнозата на Макрон е вярна, само че решението, което той предлага - да усилване на европейската защита - е рискова заблуда. "Вместо да трансформират Европейския съюз в супердържава, страните-членки би трябвало да продължат да гледат напред ", установи журналистът, който отбелязва, че въпреки думите на Макрон да наподобяват много мощни, в тях има истина.

"Противоречията с Турция и объркването в НАТО от дестабилизиращата тактичност на съветския президент Владимир Путин слагат 70-годишния алианс в комплицирана обстановка ", установи коментаторът. "Проблемите пред НАТО още повече се задълбочават от хладното отношение на президента Доналд Тръмп към алианса, станало обект на внезапна, само че обективна рецензия от страна на френския президент ", се споделя в обявата.

Френското издание "Монд " също разяснява изявлението на Макрон за сп. "Икономист ", като насочва вниманието към другите реакции на казаното от Макрон от страна на Германия, Съединени американски щати и Русия. "Докато Меркел съобщи, че страните членки би трябвало да вземат решение проблемите си посредством разговор, а Помпейо акцентира историческата значителност на НАТО за международната сигурност, говорителката на съветското външно министерство назова думите на френския водач "златни ", написа "Монд ".

Изданието показва, че Макрон е прав, когато споделя, че Съединени американски щати, остават първокачествен съдружник, само че гледат другаде, по-специално към Китай и американския континент. Според изданието обаче това е уклон, завещан още от предходния американски президент Барак Обама. "Монд "казва, че Макрон е прав, когато споделя, че Тръмп не споделя европейския план и това е една от най-големите закани за пакта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР