Вчерашният ден беше изключително обнадеждаващ за феновете на Рафаел Надал,

...
Вчерашният ден беше изключително обнадеждаващ за феновете на Рафаел Надал,
Коментари Харесай

Прекрачи ли границата Надал? Матадора с директни забележки към съперника си

Вчерашният ден беше извънредно насърчителен за почитателите на Рафаел Надал, откакто Матадора изигра най-силния си мач от началото на Уимбълдън и не остави никакви шансове на Лоренцо Сонего. Италианецът беше първия подложен по пътя на Матадора в шампионата, като можеше да се похвали със извоювана купа на трева в кариерата си, само че двукратният първенец не му остави безусловно никакви шансове.

Истината е обаче, че една от постъпките на Матадора не остави по никакъв начин позитивно усещане по време на мача, което несъмнено е изненадващо, имайки поради неговата известност на безукорен благородник на корта. Действието се разви в края на третия сет, когато новобранецът реализира първи пробив в подаването на своя противник, с цел да изравни геймовете при 4:4. Тогава Рафа непосредствено го привика на мрежата и изрази възраженията си от звуците, които издава италианеца по време на собствен удар. Надал недоволстваше от събитието, че съгласно него непоставеният играч удължава прекалено много своите крясъци и по този метод го разсейва.

Въпросният случай е сравнителна необичайност в тениса, защото нормално играчът може да обърне внимание на съдията и той да се погрижи за обстановката. Също по този начин би трябвало да отбележим, че Сонего не е променял навиците си в хода на целия мач, а манкорецът взе отношение по въпроса, едвам когато събитията започнаха да стават сложни за него в конфликта.

Изглежда реакцията на втория подложен стъписа съществено италианския представител, който незабавно по-късно загуби подаването си и скоро съобщи мача. Самият 22-кратен притежател на " мейджър " титли се опита да му изясни държанието си, щом се стигна до поздрава сред двамата и наподобява изпита известна виновност за случилото се, признавайки по какъв начин е сбъркал и не е желал нещата да наподобяват по този метод, като е бил напълно доброжелателен в дейностите си.

In further drama, Rafa Nadal is having a prolonged conversation with Lorenzo Sonego after beating him in straight sets.

Nadal unhappy with Sonego`s grunting, it seems.

Looks like they are going to discuss it afterwards...
— James Gray (@jamesgraysport)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР