Решението на Министерски съвет за изграждане на частна детска болница

...
Решението на Министерски съвет за изграждане на частна детска болница
Коментари Харесай

Арх. Петкана Бакалова: Решението за частна детска болница постави в риск децата на България

Решението на Министерски съвет за създаване на частна детска болница сложи в риск децата на България, сподели пред БНР арх. Петкана Бакалова - член на УС на Алианса за висока строителна просвета.
" Всички знаем, че има извънреден дефицит на здравни експерти - педиатри, педиатрични сестри. Частната болница, която беше оповестена с 400 кревати, на процедура имаше размера и параметрите на Националната детска болница, която ние желаеме да бъде издигната. В случая безусловно се отнемаше правото на децата с родители, които не могат да си разрешат частно опазване на здравето, за достъп до опазване на здравето ", изясни тя в предаването " Преди всички ".

По думите ѝ изборът на място е извънредно значим, когато става въпрос за детска болница. Арх. Бакалова означи, че средата директно въздейства на лечебния развой и е извънредно значима, изключително при децата.
Тя анонсира интернационалната конференция " Професионални задания на архитектите и инженерите за основаване на качествена витална среда ". Арх. Бакалова изясни, че високата строителна просвета е инструмент за реализиране на качествена витална среда. По думите ѝ тя има своето въздействие върху здравния статус на обществото, само че и върху страстите на хората. Подредената и чиста среда основава чувството за сигурност и ред, посочи тя.

" Самата естетика, когато има повече природа, по-качествени материали, по-красива среда - тя въздейства върху страстите на хората, върху чувството за витална вероятност, върху мотивацията им. Тя директно въздейства и върху стопанската система, тъй като една стимулирана, витална, оптимистично настроена персона е доста по-високопроизводителна в своята активност всеки ден. Истината е, че в последните години това, което се случи в България, не мога да употребя друга дума, с изключение на злополука ".

По думите ѝ занемарените фасади, разрушените тротоари и улици основават чувство за безизходност, повърхностност, изтощение, беззащитност.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР