В пловдивското село Крумово възрастни жители и хора в неравностойно

...
В пловдивското село Крумово възрастни жители и хора в неравностойно
Коментари Харесай

Благороден жест: Младо семейство от Крумово приготвя торти за самотни и нуждаещи се хора

В пловдивското село Крумово възрастни поданици и хора в неравностойно състояние се радват на внимание и грижа в най-специалния за тях ден. Благодарение на младо семейство, рожденици получават като изненада в дома си ръчно приготвена торта. Социалната идея е подкрепена от локалното кметство, откъдето са създали лист на хората, за които се създават празничните сладки изкушения.

Валери Запрянов и Петя Иванова от село Крумово се занимават с произвеждане на торти и сладкиши. Още при започване на активността си фамилията желало да радва и другите с труда си.



" Тъжно и тежко ми става, като видя хора без благоприятни условия да не могат да си разрешат и парче торта и ей по този начин си го взехме решение ", описа Валери Запрянов.

Помолили кмета да носи тортите, с цел да не се усещат хората обезпокоени от непредвидената помощ. Сред първите сюрпризирани от жеста е 70-годишният Петър Грозев.

" Много е значимо за такива като мен. Значи аз съм на 70 години, бързо ги направих, обаче напряко, напряко ме разтопи ", сподели той.

Петя и Валери не познават хората, за които вършат торти. Преди дни подарък от тях на рождения си ден получила и 82-годишната Стоянка Краева.



" Благодаря на тези младежи, които са решили да ме изненадат, за един възрастен човек най-важно е грижата, просто вниманието ", сподели Стоянка Краева.

" За тези хора по-скоро жестът е значим и значимото е, че кметът отива, значим човек в селото, да им я сервира ", разяснява Петя Иванова.

Млади хора в неравностойно състояние също ще получат торта на рождените си дни.



" Наистина сме избрали такива хора, които в действителност имат потребност да им се обърне внимание, само че няма от кого да го получат и по тази причина мисля, че тази самодейност е доста добра ", уточни Стоян Минчев - кмет на село Крумово.

Каузите в помощ на жителите не са изключение в Крумово. В края на всяка година в локалното читалище събират хранителни артикули, които също подаряват на нуждаещите се.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР