Вчерашните избори в Израел бяха труден момент за премиера Бенямин

...
Вчерашните избори в Израел бяха труден момент за премиера Бенямин
Коментари Харесай

Израел е на кръстопът и след новите избори

Вчерашните избори в Израел бяха сложен миг за премиера Бенямин Нетаняху - екзитполовете не предсказват никакво болшинство нито за неговата партия " Ликуд ", нито за дясната коалиция, която образува.
Както дясната коалиция на " Ликуд ", по този начин и главният ѝ противник " Синьо и бяло " на Бени Ганц, чакат да получат по към 32 места. След отчитането на местата, получени от главните или евентуалните им съдружници, двете партии могат да получат поддръжката на 55-56 депутати от общо 120.

В тези калкулации израелските арабски партии са включвани в блока на Ганц, който към този момент съобщи, че желае да води договаряния с всички политически сили за сформиране на държавно управление. Ганц даде обещание, че ще работи за сформирането на необятно държавно управление на националното единение, което да показва волята на народа. Нетаняху от своя страна ще се стреми към мощна ционистка коалиция.

Очаква се към този момент необвързаната партия " Нашият дом Израел " на Авигдор Либерман, бивш съдружник на Нетаняху, да получи 8-9 места в Кнесета. Лидерът на националистическата световна групировка към този момент прикани за " държавно управление на националното единение ", само че без ултраортодоксалните еврейски партии.

Това състояние припомня за парламентарните избори през април, след които Нетаняху не съумя да образува държавно управление, отбелязва френският в. " Монд ".

Екзитполовете са се оказвали ненадеждни в предишното, акцентира английският в. " Гардиън ". Както Ганц, по този начин и Нетаняху евентуално ще имат потребност от поддръжката на дребни партии - което значи, че дребни разлики в формалните резултати може да имат доста въздействие върху състава на идващото израелско държавно управление.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР