Вчера вицепремиерът и специален пратеник по климатичните въпроси Дин Сюесян

...
Вчера вицепремиерът и специален пратеник по климатичните въпроси Дин Сюесян
Коментари Харесай

Вицепремиерът Дин Сюесян присъства на среща на формата „Г-77 + Китай“, посветена на климатичните промени

Вчера вицепремиерът и специфичен делегат по климатичните въпроси Дин Сюесян взе присъединяване в срещата на формата „ Г-77 + Китай “ за климатичните промени, която се организира в Дубай.

В изявлението си той благодари на първо време на страната-председател на Г-77 Куба, по чиято самодейност се състоя срещата, като уточни че тя е от огромно значение точно в сегашния миг, когато се организира първата световна инвентаризация на Парижкото съглашение. 

Като най-голямата разрастваща се страна, Китай постоянно е защитавал ползите на тази група страни и счита, че форматът „ Г-77 + Китай “ е значима платформа за съдействие, сподели Дин Сюесян. Подобряването на световното ръководство в региона на климата към момента е дълготрайна задача, а Г-77 и Китай би трябвало да се стремят дружно към отбрана на общите права и ползи, добави той.

Кубинският президент Мигел Диас-Канел Бермудес, бразилският  Луис Инасио Лула да Силва, генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш също участваха в срещата и направиха изявления.

Същия ден Дин Сюесян организира къс диалог с президента на Намибия Хаге Гейнгоб и се срещна със Султан ал-Джабер, ръководител на Дубайската конференция и специфичен делегат на Обединените арабски емирства по климатичните въпроси, както и с Бил Гейтс.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР