Вчера Twitter Inc съкрати половината от персонала си, но заяви,

...
Вчера Twitter Inc съкрати половината от персонала си, но заяви,
Коментари Харесай

Мъск съкрати 50% от персонала на Туитър заради спад на приходите

Вчера Twitter Inc редуцира половината от личния състав си, само че съобщи, че съкращенията са по-малки в екипа, отговарящ за попречване на разпространяването на дезинформация.

 

Обяснението за съкращенията беше, че рекламодателите са понижили разноските си заради опасения по отношение на модерирането на наличието.

В туитове на чиновници на компанията се твърди, че измежду съкратените са екипите, отговарящи за връзките, курирането на наличие, човешките права и етиката на машинното образование, както и някои продуктови и инженерни екипи.

Този ход приключва една седмица на безпорядък и неустановеност по отношение на бъдещето на обществената медия след придобиването й от Илон Мъск - най-богатият човек в света.

Вчера той написа в Туитър, че услугата изпитва " голям спад в приходите " от отдръпването на рекламодателите.

Мъск упрекна за загубите обединението от групи за цивилен права в платформата, която настояваше водещите рекламодатели на Twitter да подхващат дейности, в случай че той не отбрани модерирането на наличието - опасения, засилени преди евентуалните решаващи избори за Конгрес идващия вторник.

След уволненията групите деятели обявиха, че ускоряват натиска си и ще изискват от марките да изтеглят рекламите си в Twitter в международен мащаб.

" За страдание няма избор, когато компанията губи над 4 млн. $ дневно ", написа Мъск в Туитър за съкращенията, като добави, че на всички наранени са препоръчани тримесечни компенсации.

Компанията резервира безмълвие по отношение на мащаба на съкращенията до късно денем, когато ръководителят на отдела за сигурност и интегритет Джоел Рот удостовери в Туитър вътрешните проекти, достигнали и до някои авторитетни медии като организация Ройтерс по-рано през седмицата, съгласно които съкращенията ще обиден към 3700 души, или 50% от личния състав.

Сред съкратените са 784 чиновници от централата на компанията в Сан Франциско и 199 в Сан Хосе и Лос Анджелис, съгласно подадените документи до калифорнийския орган по заетостта.

Рот съобщи, че съкращенията са засегнали към 15% от екипа му, който дава отговор за попречване на разпространяването на дезинформация и друго нездравословно наличие, и че " главните благоприятни условия за модериране " на компанията остават непокътнати.

Миналата седмица Мъск поддържа изпълнителният шеф по сигурността, базирайки се на неговия " висок интегритет ", макар че преди години Рот беше намален поради сериозни туитове към някогашния президент Доналд Тръмп.

Мъск даде обещание да възвърне свободата на словото, като в същото време предотврати превръщането на Twitter в " лунен пейзаж ".

Големите рекламодатели от месеци показват опасения по отношение на придобиването на компанията от Мъск.

Марки, измежду които General Motors Co (GM.N) и General Mills Inc (GIS.N), обявиха, че стопират да популяризират в Twitter, очаквайки информация за новата посока на развиване на платформата.

Мъск заяви в Туитър, че екипът му не е направил промени в модерирането на наличието и е направил " всичко допустимо ", с цел да успокои групите деятели. Вчера, по време на инвеститорска конференция в Ню Йорк, Мъск назова натиска на деятелите " офанзива против Първата корекция "./БГНЕС, Агенция Франс Прес, Би Би Си
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР