TikTok започна да тества качването на дълги, едночасови видеоклипове и

...
TikTok започна да тества качването на дълги, едночасови видеоклипове и
Коментари Харесай

Внимавайте, TikTok се превръща в YouTube – тества зареждане на 60-минутни видеоклипове

TikTok стартира да тества качването на дълги, едночасови видеоклипове и това надали ще се хареса на YouTube.

Функцията е налична в стеснен лист от страни, само че няма да бъде необятно налична скоро, споделя компанията (чрез TechCrunch).

Актуализацията беше видяна за първи път от консултанта по обществени медии Мат Навара – и тя символизира отклонението от обичайното позициониране на TikTok като платформа за къси видеоклипове. Преди това, останалите медийни колоси се пробваха да възприемат формата на обществената мрежа — YouTube започва Shorts, а Meta добави Reels към Instagram.

TikTok в началото оферираше 15-секундни видеоклипове за качване, само че разшири ненапълно формата през последните години. Видеоклиповете с дълготрайност до един час, съгласно компанията, ще разрешат основаването на истории от доста елементи или ще обезпечат повече време за разнообразни майсторски класове, комедийни скечове или даже разширени епизоди на телевизионни излъчвания (миналата година американската стрийминг услуга Peacock добави дебютния епизод на ситкома „ Killing It “ — все пак той трябваше да бъде разрушен на пет части)

Много мрежи качват първите епизоди на излъчвания в YouTube, с цел да привлекат нови консуматори към своите платформи — в този момент видео платформата на Гугъл може да има заслужен съперник с голяма публика.

В същото време обществената мрежа, която принадлежи на китайския ByteDance, към този момент има огромни проблеми в Съединените щати — управляващите могат да забранят приложението, в случай че локален притежател не го закупи. Един от главните претенденти е американският предприемач Франк Маккорт, който е някогашен притежател на бейзболния тим Лос Анджелис Доджърс и изпълнителен шеф на капиталовата компания McCourt Global.

Анализаторите на Bloomberg Intelligence правят оценка американските активи на TikTok на 35-40 милиарда $, само че обществената мрежа няма да се съобщи толкоз елементарно и е завела дело във федералния съд за блокиране на закона за евентуална възбрана на платформата.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР