Вчера от ДАНС излязоха с позиция, в която пише, че

...
Вчера от ДАНС излязоха с позиция, в която пише, че
Коментари Харесай

Ген. Атанасов поиска оставката на шефа на ДАНС заради политизирането на службите

Вчера от ДАНС излязоха с позиция, в която написа, че е  “Безотговорно и рисково когато политици и псевдоексперти разясняват и дават оценки на детайли от активността на ДАНС, без да разполагат с информация за тях и за придобиване на краткотрайни дивиденти “. Коментарът на службата пристигна след телевизионното изявление на Кирил Петков, който разкритикува ДАНС. 

 

Според ген. Атанас Атанасов реакцията е неприемливо. Същото смята и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който разяснява тематиката пред публицисти през днешния ден.

 

“Сегашния ръководител на ДАНС би трябвало да си подаде оставката. Той се изрича за повторно политически. Един от правилата, по който би трябвало да действа ДАНС, и го написа в закона, е с политически неутралитет. Никой от тази работа няма право да взема политическа позиция, камо ли пък обществено да го прави. Това е безусловно неприемливо “, сподели Атанасов.

 

Атанасов дефинира съветската православна черква като " филиал на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) " и съобщи, че службите у нас са знаели за нейната шпионска активност през последните 5 години, само че не са подхванали дейности.

 

Той изясни, че преди два месеца е имал предложение от подкрепящите държавното управление да оглави ДАНС, само че се е оказал поради дългата си политическа биография.

Атанасов изясни, че е подал оставката си като ръководител на парламентарната комисия поради отстъплението на сътрудниците от позицията за промяна в службите.

Той сподели, че съществува опция да се върне на поста, в случай че съществуват гаранции, че предлаганите от него промени в службите ще доведат до съответен резултат.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР