Вчера министър-председателят заяви, че на държавния глава не му отива

...
Вчера министър-председателят заяви, че на държавния глава не му отива
Коментари Харесай

Леш! Румен Радев С Люта Атака Срещу Бойко Борисов! Президентът Изригна: Самохвалство И Интриги!

Вчера министър-председателят съобщи, че на президента не му отива да атакува ръководещите от връх Шипка в церемониален ден.

Според президента обаче има " толкоз доста тежки проблеми, които желаят незабавни решения и мощни дейности от страна на страната, а не интриги ".

По мотив промяната на началника на НСО, за която Борисов сподели, че причина са " големите кавги в президентството ", Радев разяснява, че ген. Данчо Дяков е получил по-добро предложение за работа и той не е могъл да го задържи.

" Генерал Дяков е извънредно стойностен експерт и човек. Получи доста положително предложение за работа. След толкоз доста години в системата за сигурност, една напрегната работа негово досега, нямам право да го задържа. Необяснимо и неприемлива е, обаче, нахвърлянето на премиера върху президентската институция, без мотив и с измислени доводи. И притеснително за всички ни е, че министър председателят явно губи хладнокръвие. Решаването на тежките проблеми, пред които е изправена най-бедната страна в Европейски Съюз, изисква мощно водачество и действителни дейности. А не фукане и скалъпени интриги за бягство от отговорност. Това е истината ", съобщи още президентът, представен от Българска национална телевизия.

Словесната война сред него и премиера се разгоря с нова мощ, когато в неделя на връх Шипка президентът разгласи, че похитителите на българската история нямат място в бъдещето.

" Да отстояваме свободата си против похищения - от непознати и от свои. Да се надигнем против цинизма и лицемерието, които задушават правото ни на по-добър и заслужен живот ", сподели още Радев.

Той бе запитан дали ще желае съвещания за назначението на новия шеф на КПКОНПИ, откакто досегашният - Пламен Георгиев, беше изпратен на дипломатическа работа.

" Шипка не е мястото да разясня интригите на министър-председателя, тъй като тук възкръсва България, която неговото ръководство закотви на дъното на Европа. Скандалите са в държавното управление, те са доста и унищожителни. Кое постанова министър председателят да крие толкоз надалеч господин Георгиев? ", съобщи Радев.

Днес президентът беше в Гълъбово във връзка 50 години от оповестяването му за град. Според него причина за екопроблемите в града могат да бъдат слаба страна или частни ползи.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР