Вчера, късно през нощта и без да е ясно по

...
Вчера, късно през нощта и без да е ясно по
Коментари Харесай

Възраждане и БСП внасят СОС предложение за референдум за Паметника на съветската армия

Вчера, късно през нощта и без да е ясно по чия заповед се случва, стартира ремонт на Паметника на Съветската войска, който съставлява исторически знак на битката против фашизма. По мотива имаше извънредно остра реакция от “Възраждане”, а Деян Николов съобщи в ефира на “Safenews”, че даже не е ясно кое длъжностно лице е издало заповедта, дали има пълномощията да го прави, а документите по тематиката, в случай че има такава, се крие.

“Цял ден да опитваме да разберем по чия заповед се случва демонтажа на Паметника на Съветската войска и от кого е издадена. Аз имам подозрението, че ставаме очевидци на един вандалски акт, с общителното подпомагане на Министерство на вътрешните работи. Това, което се опитваме през целия ден да разберем е кой е издал заповедта, интензивно се крие всякаква документи и заповеди, във връзка с паметника. Това, което имаме като информация към сегашния миг е, че Областната администрация не е издала заповед за ремонт и, в последна сметка, това което се случва е на база на заповед на районния кмет - Трайчо Трайков, който съгласно мен, няма пълномощията да издаде заповед за ремонт, също това, което се случва сега е, че употребяват и спекулират с една бутафорна експертиза, по отношение на заплахата на Паметника на Съветската войска и по малко по-елегантен метод се пробват да го унищожат. В тази връзка, сме пуснали сигнал до Прокуратурата, с който желаеме всичко длъжностни лица, които имат отношение към Паметника и дейностите, осъществявани по него, да бъдат разследвани, дали дейностите им са законосъобразни. Отделно на това, стартираме взаимна самодейност с общинските съветници от “Възраждане” и тези на Българска социалистическа партия, ще внесем отчет в Столична община, с искане за осъществяване на референдум, тъй като стигнахме до положение, в което обществото е разграничено по тематиката и с цел да се избегне тази обстановка, в която има риск да се стигне до революция, тъй като центърът на София, сега наподобява на военна зона, най-естественото нещо е хората да кажат, какво считат, че би трябвало да се случи с паметника. Защото в случай че болшинството от столичани кажат, че не желаят там да има монумент, аз ще уважа тяхното решение и е обикновено и другата страна да направи същото. Това е естественият и либерален метод, всичко останало е налагане на мощ и, под някаква форма - възобновяване на фашизма”, съобщи в ефира на “Safenews”, Деян Николов от “Възраждане”.

Днес в 18:00 ч. " Възраждане- София " провежда на следващия ден митинг пред Паметника на руската войска против реставрацията на фашизма в България. Ако фашизмът не бъде спрян и погубен той ще унищожи България! Излизаме за България!

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР