Вчера чухме представянето на Бюджет 2019. Параметрите по бюджета на

...
Вчера чухме представянето на Бюджет 2019. Параметрите по бюджета на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Параметрите по бюджета на НЗОК бяха приети по един безпрецедентно консенсусен начин

Вчера чухме представянето на Бюджет 2019. Параметрите по бюджета на НЗОК бяха признати и съгласувани в Министерство на здравеопазването по един невиждано консенсусен метод. Този път измененията, които са импортирани в Народно събрание са авансово съгласувани с НЗОК и Министерство на здравеопазването. Екипите и на двете институции участваха в разискванията. Общите разноски във функционалност "Здравеопазване " за 2019 година са 5,2 млн. лв.. 53 са по бюджета на Министерство на здравеопазването за действия и политики. Това съобщи ръководителят на Надзорния съвет на НЗОК и зам.-министър на опазването на здравето Жени Начева, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Здравноосигурителните заплащания са 4 милиарда Считаме, че сме намерили най-хубавия баланс сред качествени и количествени параметри, които биха подобрили здравния статус на българските жители, добави тя.

Предлагаме смяна на разпоредбите замедицинските стандарти. За нея разчитаме на лекарите, съсловните организации и специалистите. Даваме период, в който да се приложат. Промените са свързани с опцията най-сетне да можем да наблюдаваме успеваемостта и качество на опазването на здравето.

Управителят на Националната здравноосигурителна каса доктор Дечо Дечев съобщи, че с цел да се случат промени в бранша практиката демонстрира, че НЗОК и Министерство на здравеопазването би трябвало да имат обща визия за нещата. Мисля, че все още политиките, които чувате за смяна са изцяло подкрепени и от двете структури. В тази посока имаме база, върху която да се случат промени. Тяхната цел е разходването на средствата да бъдат употребявани по най-рационалния метод.

На живо гледайте тук:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР