Измамници лъжат абонати на Енего про, искат пари за крадене

...
Измамници лъжат абонати на Енего про, искат пари за крадене
Коментари Харесай

Измамници лъжат абонати на Енего про, искат пари за „крадене на ток и манипулиран електромер“

Измамници лъжат клиенти на Енего про, желаят пари за „ крадене на ток и манипулиран електромер “
Стара скица за телефонна машинация замесваща Енергото се завръща с цялостна мощ, алармират хора в обществените мрежи. Клиент на „ Енерго про “ алармира, че е получила  подозрително позвъняване. „ Здравейте, звънна ми частен номер, при което подвигнах. Беше някаква жена, представяща се от енергото.
Нещо било станало на електромера, ще трябвало да дойдат и да го ревизират, тъй като се съмнявали,
че крадем ток. Щели да спрат тока на целия блок, до момента в който не се платяло откраднатото или нещо такова. Спрях да я чувам и ѝ споделих, че няма по какъв начин да ми звънят от енергото, тъй като даже не съм титуляр на сметката и няма от кое място да имат моя номер. И тая стартира но госпожо какво да напишем в отчета?!
Казах ѝ да напише, че са измамници.
Тя сподели, но като ползвате услуга е редно да си плащате. Казах ѝ че аз си заплащам, пожелах ѝ прекрасен ден и затворих. Не се връзвайте в случай че ви звъннат и на вас. “, написа дамата. Още през зимата от Енерго про предизвестиха за измамата. Тогава сигналите бяха от живеещи във Варна.
От компанията прецизираха, че нямат процедура да се обаждат на своите клиенти по телефона
за осъществяване на услуга, с изключение на в случаите, в които те имат подадено в компанията документално заявление за услуга по ценоразпис. „ В тези случаи номерът от чиновник на компанията в никакъв случай не е прикрит и нормално позвъняването е от националния телефон на електроразпределителното сдружение 0700 16161. Заплащането на декларираните услуги е допустимо
само в Центровете за обслужване на клиенти на ЕНЕРГО-ПРО.
От там неведнъж е предупреждавало за разнообразни опити за корист с името на компанията и в тази връзка припомня, че няма процедура да се обажда на своите клиенти по телефона, с цел да предлага услуги “, прецизират от енергийния снабдител. От компанията поучават клиентите да следват единствено формалните канали на връзка с ЕНЕРГО-ПРО и при подозрение за корист с името на компанията, неотложно да алармират на денонощния телефон 0700 161 61 или да се извърнат към органите на реда.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР