Вчера българските тенис фенове научиха прекрасната новина, че Sofia Open

...
Вчера българските тенис фенове научиха прекрасната новина, че Sofia Open
Коментари Харесай

Резервите за Sofia Open: Шампион и финалист от Големия шлем са сред потенциалните участници

Вчера българските тенис почитатели научиха прелестната вест, че Sofia Open въпреки всичко ще се организира и по този начин за седма поредна година нашата страна ще одобри елита на тениса. ATP 250 конкуренцията ще се състои сред 4 и 11 ноември, като " Арена София " още веднъж ще се окаже сцена на борбите сред най-хубавите състезатели в международния тенис.

Радостните новини пък надалеч не завършиха дотук, тъй като научихме формалния лист за главната скица на надпреварата, в който можехме да видим наличието на международния номер 10 Тейлър Фриц, както и на още целима трима представители на топ 20 - Франсис Тиафо, Бен Шелтън и Лоренцо Музети. Участие също по този начин за момента е доказано от младите звезди Себастиан Корда и Себастиан Баез, а някогашният първенец Роберто Баутиста Агут се завръща в опит да дублира трофея си от първото издание на шампионата.

Приятните изненади надалеч не завършват дотук, тъй като в листата с запасите можем да намерим имената на още две звезди на международния тенис, а точно Доминик Тийм и Матео Беретини. Бившият първенец на US Open все още се намира под номер 86 в международната класация и сигурно ще се нуждае от " уайлд кард ", с цел да откри място непосредствено в същинската конкуренция, до момента в който нещата не стоят тъкмо по този начин за финалиста от Уимбълдън 2021-а, защото той е пета запаса и привидно има нелош късмет да влезе в главната скица, защото евентуално ще станем очевидци на най-малко няколко отказвания.

Припомняме ви, че Тийм и Беретини към този момент са играли в нашата столица, като австриецът отпадна на старта през 2017-та, губейки против Николоз Басилашвили, до момента в който някогашният номер 6 направи рейд до 1/2-финалите преди пет години, когато беше спрян от Мартон Фучович.

Sofia Entry List + Alt. list
— Krasimir
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР