Вчера Български лекарски съюз публикува становище, в което остро осъжда

...
Вчера Български лекарски съюз публикува становище, в което остро осъжда
Коментари Харесай

Доц. Мангъров към БЛС: Всяка жаба да си знае гьола

Вчера Български лекарски съюз разгласява мнение, в което остро осъжда държанието на „ някои лекари “. Според съсловната организация подаването на спорни сигнали в общественото и медийното пространство, изключително от колеги-лекари, е неприемливо. Част от тези сигнали са представени и техен създател е доцент Мангъров.

" Всичко, което съм споделил, съм го споделил въз основа на професионалните си познания и опит. Аз съм инфекционист, имам тапия по инфекциозни болести и по педиатрия, ръководител съм на една от комисиите, които дават компетентност по инфекциозни заболявания, имам над 30 години опит и по тази причина си разрешавам да споделям по какъв начин стоят нещата. Ако бях хирург, да тогава може би някой би могъл да каже, - „ този пък какво схваща “. Затова, с цялото ми почитание към БЛС, дано всяка жаба да си знае гьола ", разяснява доцент Мангъров пред " Право и Здраве ".

" Ако някой се разболее от инфекциозна болест, ще извикат инфекционист, не стомах хирург, епидемиолог или микробиолог ", добави той.

" В началото на пандемията, когато се постановиха всички ограничения, беше с цел да не се препълнят лечебните заведения, по този начин споделяха. Сега, когато цяло лято хората бяха на море, по плажове, на митинги и тн., какво стана, препълниха ли се лечебните заведения? ", уточни Мангъров.

" Аз съм експерт по инфекциозни болести, тази компетентност не ми е дадена от БЛС, а аз съм част от БЛС като подобен доктор. За какво въобще приказваме тогава? С цялото ми почитание към БЛС но….Инфекциозните болести са от моята компетентност, по тази причина разясня, не с цел да върша на инат на някой. Според мен позицията на БЛС не е професионална, а политическа и проправителствена. Прави се опит всичко да стартира изначало ", разяснява експертът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР