Възрастните хора се превърнаха в истинско биологично оръжие за разпространение

...
Възрастните хора се превърнаха в истинско биологично оръжие за разпространение
Коментари Харесай

Специалисти: Хората от третата възраст и майките с малки деца допринасят най-много за разпространението на вируси

Възрастните хора се трансфораха в същинско биологично оръжие за разпространяване на всевъзможни вируси, защото от заран до вечер се разхождат из огромните хранителни вериги в столицата в търсене на нещо на промоция, само че несъмнено им липсват каквито и да било хигиенични привички. Беловласите хора непрекъснато опипват хляба, с цел да ревизират дали е мек, освен това го вършат с голи ръце, без да си дават сметка, че преди този момент са пипали куп други неща. Същото е и ситуацията при плодовете и зеленчуците – възрастните освен, че непрекъснато опипват краставици и домати, а и стотици пъти кихат, кашлят и забърсват сополи над стоката.

 

Тъй като никой не им прави забележка, те по през целия ден опипват ли опипват. Напълнят си един плик картофи, по-късно размислят, върнат се и ги изсипят назад, след което се сещат, че трябвало да купят моркови. И по този начин се стартира едно пипане, като че ли са в очакване някой да им подаде скалпела за зеленчуци. Жалко, че даже и след пандемията не си взехме поука.

 

Когато човек кашля, вирусът остава по стоката, която някой ще купи и ще занесе вкъщи, няма да я почисти и измие хубаво, и заразяването е налице. Така пенсионерите всеобщо „ сеят “ грип по магазините, за което способства в допълнение и фактът, че пазарят с часове – оглеждат, опипват, разясняват, а и стоят на топло в комерсиалните обекти...

И въпреки да могат да си спомнят какво са си купили предходната година на същия ден, не се сещат да сложат ръкавици, преди да опипат хубаво хляба от всички страни, или пък да употребяват щипките, предопределени за тази цел.

 

Забравете, че биха могли да мислят за сигурност и да съблюдават отдалеченост. Те като че ли са сигурни, че вирусите няма да ги тръшнат, като в същото време са най-големите им разпространители, разнасяйки ги по всички страни. Българите освен не употребяват носни кърпички, а и даже не се сещат да слагат ръка на устата си, когато кихат. Продавачка в един от най-посещаваните хранителни магазини, която се е видяла в знамение разкрива, че не употребяват и мокри кърпи, които също са много добра отбрана и почистват съвършено ръцете.

 

Жената недоумява за какво възрастните, които от време на време са превити в кръста от годините и вървят на една страна, подпирайки се на бастуните и колички за напредване и вземат медикаменти с шепи, се блъскат в тълпата, вместо да помолят някой по-млад и здрав да им напазарува. Тя е безапелационна, че точно хората от третата възраст способстват за всеобщото разпространяване на зимно-пролетните грипове, най-много грип А, който през този месец е в пика си. Докато някои се изолират вкъщи, то други напълно неразумно при съществуването на кашлица и хрема, висят по кафенета и молове.

 

Друг ужасно отвращаващ миг, са младите фамилии, които качват дечурлигата си в пазарските колички с кални обувки. И въпреки те също да са „ сеячи “ на вируси, никой не им прави забележки. Същевременно в същите тези колички родителите мятат самун, пилета, салами, вафли и всичко, за което се сещате. Когато си напазаруват, връщат количката назад и идва различен клиент, който я взема. Така по някое време все някой от ползващите тази количка се оказва с хрема. Специалистите са безапелационни, че заразяването става най-много от небрежност и ненапълно сами сме си отговорни за пика на грипа.

 

Служител на огромна верига разкрива, че купувачите нямат обикновено образование, а за положителни маниери и дума не може да става. Онези, които търсят под вола теле и все намират защо да се заядат с личния състав, са в остатък даже. Не липсват и такива, които преднамерено разпечатват кутии с бисквити, други пък късат найлоновата обвивка на месото, без да се тормозят, че камерите записват всяко деяние, а когато защитата ги спре за пояснение твърдели, че в никакъв случай не са правили сходно нещо и изрично отказвали да покрият вредите.

Автор: Уикенд

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР